Hlavní navigace

Apple na WWDC představí nové verze operačních systémů

Sdílet

 Autor:
Společnost 2. června v 19:00 našeho času odstartuje konferenci pro vývojáře s názvem Worldwide Developers Conference (WWDC). Novžch verzí se dočkají OS X i iOS.

Apple akci již tradičně otevře úvodní řečí, na které se ukáží nejvyšší manažeři společnosti včetně generálního ředitele Tima Cooka a představí nejnovější verze operačních systémů iOS a OS X. Pravděpodobně také předvede nějaký ten nový hardware.

Apple bude mít na představení všech novinek dvě hodiny, samotná konference skončí 6. června. Jestliže se bude společnost držet stejného scénáře jako v minulých letech, můžeme se těšit na ochutnávku iOS 8 a OS X 10.10. Vývojáři, kteří se konference zúčastní, získají také klíče minimálně k jednomu z těchto OS, pravděpodobně k iOS. Veřejnost se aktualizace dočká pravděpodobně až na podzim, čímž vývojáři získají čas na to, aby se sžili se změnami a mohli připravit nové aplikace, případě upravit ty původní.

Dále se teoreticky můžeme těšit na představení nového zařízení. V roce 2013 Apple na WWDC představil nové notebooky MacBook Air a umožnil vývojářům nahlédnout na radikálně upravený MacPro, který se do prodeje dostal až koncem roku, navíc pouze v omezeném množství. Tento rok se očekává další modernizace lehkých notebooků MacBook Air, které by mohly získat displej Retina a tím se sladit s řadou MacBook Pro.

Zda bude z této akce přímý přenos, ještě není jisté, ač ho zatím společnost nikdy nevynechala. V minulém roce bylo přenos však možné sledovat pouze na zařízeních od Applu nebo na virtuálním OS X.

Program konference je zatím tajemstvím, vše se prý dozvíme za několik dní a podrobné detaily budou odhaleny až 2. června.

 

Byl pro vás článek přínosný?