Hlavní navigace

Apple představí nové MacBooky

14. 10. 2008

Sdílet

Společnost Apple právě dnes představí nové notebooky Apple MacBook a Apple MacBook Pro. Oba projdou změnou mírnou změnou designu a dostanou i nový hardware.

CS24

Informací o nových MacBoocích není mnoho, protože Steve Jobs jako obvykle drží vše co nejvíc pod pokličkou. Přesto alespoň některé informace už známe. Tou asi nejpodstatnější je změna čipsetu. Apple sice zůstane u procesorů Intel Core 2 Duo a s největší pravděpodobností za několik hodin představí notebooky s nejnovějšími modely od Intelu, avšak nepřejde na platformu Intel Centrino 2 jako takovou. Nové MacBooky totiž budou využívat čipsety NVIDIA nForce, což je velké překvapení, protože NVIDIA čipsety do notebooků již několik měsíců nedělá.

Další změnou je nové šasi. Jak MacBooky klasické, tak Pro dostanou nové hliníkové šasi. U MacBooků Pro jde pouze o facelift (mírné změny v designu), protože MacBooky Pro jsou hliníkové už teď, u MacBooků klasických jde o velkou změnu, přechází se z plastu, ačkoliv některé poslední modely už byly také provedené v hliníku.

Do MacBooků se mají konečně dostat také Blu-ray mechaniky. Pro ty však bude potřeba nových ovladačů do Mac OS X. I na tom se prý pracuje a podpora by měla být zahrnuta do aktualizace Mac OS X 10.5.6.

Na další informace si budeme muset ještě několik hodin počkat, protože v USA, kde se bude představení konat, jsou o několik hodin pozadu. Vše pro vás však sledujeme a budeme vás informovat.











Za fotografie děkujeme serveru MacX.cn

- - Tomáš Šulc