Hlavní navigace

Apple představil chytré brýle Vision Pro

5. 6. 2023

Sdílet

 Autor: Apple
Společnost Apple představila AR/VR headset s názvem Apple Vision Pro. Brýle pro rozšířenou a virtuální realitu se začnou příští rok prodávat nejdříve v USA. Zveřejněná cena je 3499 dolarů.

Společnost headset představila na své výroční konferenci Worldwide Developer Conference (WWDC). „Je to první produkt společnosti Apple, skrze který se díváte, a ne na něj,“ řekl generální ředitel Tim Cook o zařízení, které vypadá jako lyžařské brýle. 

Headset Vision Pro podle firmy dokonale propojuje reálný a digitální svět. Zařízení je bez ovladače a v operačním systému nazvaném visionOS procházíte řady ikon aplikací tak, že se na ně díváte. Klepnutím můžete vybírat a posunutím posouvat a můžete také zadávat hlasové příkazy.

Kromě toho náhlavní souprava podporuje příslušenství Bluetooth včetně klávesnice Magic Keyboard a trackpadu Magic Trackpad a umožňuje připojit Mac, který můžete používat uvnitř náhlavní soupravy. Kamery směřující dolů mohou snímat vaše ruce, i když leží nízko na těle.

Cena zařízení začíná na 3 499 dolarech. Nejdřív ho bude možné koupit v USA, na dalších trzích by se brýle měly dostat o něco později.