Hlavní navigace

Apple přiznal, že iPhone 3GS se přehřívá

4. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Nejnovější a médii řádně probíraní verze iPhone 3GS má jedno „vylepšení“ navíc, o které zákazníci nežádali - přehřívá se.

U nás se ještě nejnovější verze iPhone 3GS ani nezačala prodávat, ale už upoutala hodně pozornosti. Ta nejnovější však není pro Apple příjmená, 3GS se totiž přehřívá.

Tuto zkušenosti už má tolik zákazníků, že výrobce raději vydal oficiální zprávu potvrzující tuto skutečnost, uvádí se v ní také, že doporučené teplotní rozmezí pro používání iPhone 3GS je 0 až 35 stupňů celsia. Přitom minusové teploty nejsou ničím výjimečným ani v Evropě, natož pak v severních oblastech. A obyvatelé jižních států by si snad raději 3GS neměli ani pořizovat. Mobilní telefony konkurenčních značek běžně zvládají fungovat v mnohem širším teplotním rozmezí.

Problémem pro přehřívání evidentně nejsou nízké teploty, ale spíše ty vyšší. Přitom i v létě v Evropě není problém například v automobilu dosáhnout poměrně vysokých teplot.

Pokud se iPhone 3GS začne přehřívat, zobrazí se na něm varování, že přístroj potřebuje vychladnout. Jinak může nastat řada nepříznivých projevů, jako že se zastaví nabíjení, displej ztmavne a zeslábne příjem signálu.

Uvidíme, jak se situace bude nadále vyvíjet a zda Apple vydá urychleně upravenou verzi 3GS, které by se dočkali i čeští a slovenští zákazníci.