Hlavní navigace

Apple vydatně záplatuje pomocí aktualizace Mac OS X 10.5.5

21. 9. 2008

Sdílet

Aktualizace Mac OS X 10.5.5 od Applu opravuje 34 bezpečnostních chyb, z nichž 9 spadá do kategorie kritických – umožňují spuštění libovolného kódu. Jedna z nejvážnějších chyb se měla týkat implementace systému DNS.

Aktualizace Mac OS X 10.5.5 od Applu opravuje 34 bezpečnostních chyb, z nichž 9 spadá do kategorie kritických – umožňují spuštění libovolného kódu.

Jedna z nejvážnějších chyb se měla týkat implementace systému DNS v systémech Apple. O tomto problému jsme již informovali na Security Worldu a ačkoliv se týká primárně serverů, vyžaduje zabezpečení i na straně klienta. Záplaty za tímto účelem vydali již před Applem Microsoft či Red Hat. Apple sice jednu ze záplat tohoto problému uvolnil již dříve, ale údajně problém zcela neodstraňovala. Nyní by již i podle kritiků první záplaty mělo být vše v pořádku.

DNS servery je třeba záplatovat. Ihned
CZ.NIC varuje před zvýšeným rizikem napadení systému DNS

Byly opraveny také problémy v zabezpečovacím systému ClamAV na straně applovských serverů. Opravy se týkají nejen vlastního systému, ale i synchronizací Mac OS v rámci sítě nebo se systémy iPhone či s počítači Palm.

Instalace oprav je možná prostřednictvím automatických aktualizací nebo ručně ze stránek zde.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Apple vydal aktualizaci Mac OS X 10.5.4