Hlavní navigace

Apple vylepšil Mac OS X Snow Leopard na verzi 10.6.4

17. 6. 2010

Sdílet

Smršť novinek od Applu nekončí. Po smartphonu iPhone 4, Safari 5 a nových počítačích Mac mini představil i novou verzi Mac OS X 10.6.4 Snow Leopard.

Aktualizovaná verze má podle Applu obsahovat řadu vylepšení, zvýšení stability a také bezpečnostní opravy, díky kterým je doporučena pro všechny uživatele počítačů s logem Apple.

Aktualizace se týká jak desktopové verze Mac OS X, tak i serverové Mac OS X Server a u nově uvedených modelů Mac mini přinese lepší kompatibilitu a výkon grafických karet a také podporu větších karet ve formátu SDXD, včetně nové čtečky v počítačích ze série mini. Více o nových Mac mini najdete v článku Apple představil inovované počítače Mac mini.

Změny se také týkají podpory displejů pro nevidomé, opravy problému s nereagující klávesnicí nebo trackpadem, zvýšení spolehlivosti VPN připojení, dále opravu chyby při usínání displeje či hlasitosti reproduktoru na noteboocích řady MacBook Pro. U SMB serverů pak má jít o lepší kopírování, přejmenování a mazání souborů na SMB serverů. V balíčku je také obsažena poslední verze webového prohlížeče Safari 5, která byla uvedena v minulém týdnu. Více viz článek Apple vydal novou verzi webového prohlížeče Safari.

Další řada vylepšení se pak týká externích zařízení a jde o takové rozšíření, jako je kompatibilita s obrazovým formátem RAW u digitálních fotoaparátu, oprava problémů s USB webovými kamerami od nezávislých výrobců, redukce šumu při použití FireWire zvukových zařízení třetích stran a také problémy s dálkovým ovládáním Applu.

Součástí aktualizace jsou i bezpečnostní opravy, které se týkají doplňku Flash Player, opravy tisku, aktualizovaná verze webmailového klienta SquirrelMail, oprava ImageIO pro škodlivé image médií či iChatu, který byl zranitelný vzdáleným nahráním souboru na cílový systém.

Bezpečnostní opravy jsou formou aktualizace k dispozici ovšem i pro majitele starších systémů Mac OS X 10.5 Leopard a Mac OS X 10.5 Leopard Server.

Nová verze operačního systému Mac OS je k dispozici přes službu Software Update nebo přes stránky podpory Applu na adrese http://support.apple.com/downloads/.