Hlavní navigace

Apple zřejmě chystá patnáctipalcový MacBook Air

15. 4. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Populární MacBook Air zřejmě dostane většího bratříčka. Měl by mít patnáctipalcový displej a prodávat by se mohl už letos. Firma Apple tím chce zastavit pokles prodeje svých notebooků.

Informace o tom, že Apple testuje větší verzi MacBooku Air, přinesla agentura Bloomberg. Větší Air by měl být vybaven stejným čipem M2, stejný mají i současné třináctipalcové stroje.

Větší verze by měla mít podle Bloombergu stejné rozlišení jako má čtrnáctipalcový MacBook Pro – tedy 3024 × 1964. Zatím není jasné, kdy nový stroj chce firma představí, ale Apple jej údajně testuje s operačním systémem macOS 14, který plánuje odhalit na vývojářské konferenci v červnu.

Firma chce novinkou zastavit, nebo alespoň zpomalit pokles prodeje svých notebooku. Tržby z počítačů Mac se loni v létě propadly o 10 procent a v prvním čtvrtletí roku 2023 ještě dále klesly.

Podle společnosti IDC je propad u Apple horší než u jiných firem. Analytici IDC uvádí, že „jablečné“ firmě poklesl prodej během prvního čtvrtletí letošního roku přibližně o 40 procent v důsledku „slabé poptávky, přebytečných zásob a zhoršujícího se makroekonomického klimatu“. Jak se vývoj na trhu s počítači vyvíjí, si můžete přečíst na našem sesterském portálu Channelworld.cz.

IDC: Krušné časy pro PC, trh v prvním kvartálu oslabil o 29 % Přečtěte si také:

IDC: Krušné časy pro PC, trh v prvním kvartálu oslabil o 29 %

Byl pro vás článek přínosný?