Hlavní navigace

Asistent Google: Funkce, které byste neměli minout - 1.díl

1. 10. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Asistent Google se svou umělou inteligencí se v mezičase, kdy jste si jej nevšímali, dokázal naučit několik nových triků.

Firma Google měla ve svém operačním systému Android funkce pro vyhledávání pomocí hlasu už po několik let, ale až v říjnu 2016, kdy se ve smartphonu Pixel objevil Asistent Google, se konečně vše spojilo dohromady. V současnosti můžete mít Asistenta Google ve všech současných zařízeních s operačním systémem Android. Firma Google se navíc nechala slyšet, že na konferenci Google I/O v roce 2018 představí nové funkce tohoto asistenta, které jej učiní ještě lepším (a pravděpodobně i o něco reálnějším, jako je tomu třeba u asistenta Google Duplex).

Není nijak obtížné všechna ta vylepšení jednoduše zaspat, pokud nemáte neustálá nutkání sledovat nejnovější trendy a novinky. A proto je tu tento článek, kde si můžete na jednom místě přečíst o dvanácti nejnovějších funkcích Asistenta Google.

Synchronizace všech připojených zařízení inteligentní domácnosti

Synchronizace zařízení chytré domácnosti

Asistent Google má v sobě integrovánu podporu velkého počtu zařízení pro inteligentní domácnost, nicméně pravděpodobně jste si všimli, že zařízení, která prostě a jednoduše pouze přidáte do svého účtu, vždy okamžitě nefungují. Je to dáno tím, že Asistent neprovádí nepřetržité vyhledávání nových připojení. Nicméně jej můžete takříkajíc „nakopnout“.

Po přidání nového zařízení inteligentní domácnosti, jako je například kamera nebo termostat, jednoduše spusťte Asistenta Google a řekněte „Sync my devices“, aby synchronizoval zařízení. Asistent Google vám řekne, že provede synchronizaci se všemi vašimi připojenými účty a za několik sekund uvidíte všechna nově přidaná zařízení ve svém seznamu. Nezapomeňte zařízení následně přidat v Asistentovi Google do místností, aby byla zajištěna jejich plná funkčnost.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?