Hlavní navigace

V ČR je 155 herních studií, nejvíce v Praze. Společně mají obrat 7,6 miliard korun

13. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Při příležitosti Game Developers Session se Asociace českých herních vývojářů pochlubila s daty mapujícími stav herního průmyslu v naší zemi. Celkově se na našem území nachází 155 herních studií, která měla společný obrat 7,6 miliard korun.

Asociace českých herních vývojářů se na konferenci Game Developers Session pochlubila s čerstvými daty o herních studiích v Česku. Aktuálně se na našem území nachází 155 herních studií s odhadovaným obratem 7,6 miliardy korun za letošní rok 2023. Oproti tomu v loňském roce se na našem území nacházelo „pouze“ 135 studií s obratem 7,5 miliard korun.

V dokumentu zveřejněném Asociací českých vývojářů je možné se dočíst, že nadpoloviční většina studií sídlí v Praze, dalších 21 % pak v Brně a malé procento si ukusuje i Ostrava. Podle zveřejněných dat je vidět, že v česku je drtivá většina malých studií s méně než 10 zaměstnanci, celkem 18 % studií zaměstnává mezi 10 až 49 zaměstnanci, zbylých 5 % pak zaměstnává 50 až 249 lidí.

Podrobnější informace včetně grafů můžete najít v dokumentu Herní průmysl Infografika 2023

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.