Hlavní navigace

Asterix a Olympijské hry

1. 12. 2008

Sdílet

Opět tu máme další hru podle filmové předlohy, a ještě k tomu určenou pro dětské publikum. Předem bychom ch...


Opět tu máme další hru podle filmové předlohy, a ještě k tomu určenou pro dětské publikum.

Předem bychom chtěli uklidnit všechny fanoušky animovaných postaviček, protože ač se Obelix v názvu hry nevyskytuje, bude vás tento buřtík snídající tři kance věrně doprovázet a bude výborným pomocníkem. Celý děj hry se točí kolem lásky a paralelních dimenzí. Galský milovník Lovestorix se zamiloval do nádherné princezny Iriny. Ta si však má brát Bruta. Ovšem Lovestorix jí učaroval, a tak vyrukovala s prohlášením, že její ruku dostane vítěz Olympijských her. Mezi tím zloduch Lapiduchus provádí pokusy s prolínáním dimenzí, což vede k pronikání filmových postav do hry a naopak. Proto naši hrdinové společně s Lovestorixem vyráží na cestu pro hlavu Lapiduchuse, lemovanou olympijskými disciplínami.
Během hraní se vám pusa zašklebí úsměvem. Chystá se na vás spousta vyloženě vtipných záležitostí. Například hudební zařízení, z něhož vyjede podobizna Cacofonixe („hudebníka“), potřebuje pro své umlčení zahrát určitou píseň. Pak z něj vyjede kladivo a jedním mohutným úderem ho utiší, čímž vám otevře cestu. Jenže jak tuto píseň zahrát? Na obrazovce se objeví velké různobarevné noty a vaším úkolem je mlátit Římany tak, aby se barva jejich brnění shodovala s barvou not. Další ze zajímavých událostí je třeba fotbal s balonem z nafouknuté žáby. Občas je také nutno házet Římany podle barvy do určitých terčů. Podobných kreativních záležitostí tu naleznete více.
Mezitím, co se naše dvojka stará o Lapiduchuse, Lovestorix bojuje na Olympijských hrách. Jednotlivé disciplíny nejsou nijak složité, protože je většinou řešíte pomocí jednoduchých miniher spočívajících v mačkání dvou tlačítek. Paleta disciplín je celkem pestrá. Najdou se v ní jak klasické sprinty či skoky do dálky, tak závody spřežení nebo hod kladivem. Celkově v nás zanechal nový Asterix lehce nadprůměrný dojem. Je to totiž jedna z mála dětských her, která má potenciál bavit jak děti, tak dospělé.

Byl pro vás článek přínosný?