Hlavní navigace

Asus na CeBITu předvádí nová LCD, Mini PC i síťová řešení

6. 3. 2008

Sdílet

Mezi řadu novinek, které prezentovala firma Asus na probíhajícím CeBITu, patřil například nový LCD displej se zabudovanými mikrofony a webkamerou, miniaturní Mini PC Nova P22 či inovativní řešení síťového připojení pro manažery.

Mezi řadu novinek, které prezentovala firma Asus na probíhajícím CeBITu, patřil například nový LCD displej se zabudovanými mikrofony a webkamerou, miniaturní Mini PC Nova P22 či inovativní řešení síťového připojení pro manažery.

Minipočítače
Výzkum a vývoj nových technologií společnosti Asus se odrazil v dosažení kompaktních rozměrů výsledných zařízení. Nova P22 (na obrázku vpravo) je příkladem toho, že na velikosti nezáleží. Přestože je 2L Mini PC nejmenším na světě, je vybaveno výkonným balíkem funkcí a nejmodernějších technologií, které poskytují možnosti plného multitaskingu a neomezené komunikace. Asus Essentio CS5110 je dalším z řady Mini PC společnosti Asus obsahujícím poslední inovace, které se v prvé řadě odráží ve vysokém grafickém výkonu — jedná se o nejmenší PC na světě, které je vybaveno grafickou kartou MXM VGA.

LCD MK241H
Uživatelé, kteří požadují univerzální zobrazovací zařízení obsahující všechny potřebné funkce, osloví řada LCD monitorů společnosti Asus. Asus MK241H (na obrázku vlevo), jako průkopník nových standardů v real-time komunikaci, je údajně prvním 24" LCD monitorem na světě, který obsahuje web kameru s rozlišením 1,3 megapixelu a sadu mikrofonů s podporou standardu HDMI. Asus VW223B je plug-and-display multimediální monitor, který využívá USB rozhraní pro rychlé a jednoduché připojení.

CeBIT v Hannoveru komerční řešení určené pro podnikatele a pracovníky malých a středně velkých firem. Výjimečnost komerční elektroniky Asus je utvářena novou řadou síťového připojení, serverových a mobilních výpočetních řešení, které zvyšují efektivitu i bezpečnost obchodního styku. A to vše s ohledem na životní prostředí.

Síťová řešení
Dvěma klíčovými pojmy dnešní doby jsou „zelená“ a „úspora energie“. Green Design servery společnosti Asus jsou vybaveny zdroji s funkcí úspory energie, a jsou tak schopny zvýšit efektivitu jejího využití, snížit množství tepla, a snížit tak energetické ztráty až o 45 %. Mezi servery obsahující tyto výhody patří RS160-E5 a RS100-E5/PI2.

Green Design pomáhá optimalizovat energetickou účinnost, což má za následek nižší zatížení a vyšší úspory energie. Integrací technologie Green Design od společnosti Asus do serverových desek je možné dosáhnout navýšení energetické účinnosti až o 90 %. Úspory energie během jedné hodiny budou tak velké, že by vystačily na nepřetržité napájení 70W žárovky po stejnou dobu. Tuto úsporu lze velmi dobře demonstrovat právě u serverových desek DSEB-DG.
Nenechte si ujít:
Asus představil nové PDA s telefonem a vysokorychlostním přenosem dat

LG.Philips představí horké novinky v oblasti velkých LCD panelů

Nová PDA od Asusu obsahují telefon i navigaci

Via nabízí minipočítač Artigo

Síťové zařízení Asus GX1024i+ nabízí extra porty pro rozličné servery, páteřní sítě a propojení přepínačů (switch), a využívá přídavné grafické uživatelské rozhraní ANWM Web GUI pro dosažení cenově výhodných a výkonných funkcí řízení. To vše za současného dosažení vyšších datových přenosů.

 

Autor článku