Hlavní navigace

Asus představil chladič pro Core i7

29. 10. 2008

Sdílet

Po několika základních deskách společnost Asus představila svůj první procesorový chladič určený pro nové procesory Intel Core i7 architektury Nehalem.

Nový chladič se jmenuje Asus Triton 81 a většinu z vás zřejmě zaujme svým designem, který jako by se skládal ze dvou stejných dílů, které jsou otočeny proti sobě. Mohu vás však ujistit, že velký heatsink s rozměry 120 × 118 × 145 mm a čtveřicí do U tvarovaných heatpipe je jeden díl. Dva jsou pouze 90mm ventilátory s modrým LED podsvícením, přičemž jeden do chladiče vzduch vhání a druhý jej vysává. Oba mají dle výrobce termoregulaci a točí se rychlostí 800 ot./min až na 2500 ot./min.

Novinka má kvůli svým rozměrům i poměrně velkou hmotnost. Ta je i přes hliníková žebra (měděné jsou pouze heatpipe a jádro chladiče) 695 gramů, což je na chladič procesorů hodně. Pokud máte o novinku zájem, tak vězte, že na trh by se měla dostat do konce příštího měsíce avšak za zatím neupřesněnou cenu. Kromě nových Core i7 procesorů ji umístíte i na starší Core 2 i Athlony a Phenomy od AMD.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?