Hlavní navigace

Asus představil Eee PC s výdrží 9,5 hodiny

4. 2. 2009

Sdílet

E-shopy začaly přijímat objednávky na nový netbook Asus Eee PC 1000HE, který nabízí 9,5 hodinovou výdrž baterií a nejnovější procesor od Intelu.

Laptop obsahuje novou šestičlánkovou „super-hybridní“ baterii. V závislosti na stylu používání nabízí baterie několik typů výkonu a spotřeby energie. Procesorem vsazeným do notebooku je zbrusu nový Intel Atom N280, o kterém dosud Intel oficiálně vůbec nemluvil. Naše informace o novince pochází ze serveru Amazon.com, který jako první začal přijímat předobjednávky na nový model 1000HE.

 

Dosavadní baterie v netboocích umožňovaly většinou okolo 4 hodin provozu počítače v závislosti na nastavení jeho výkonu a jasu displeje. Netbook s 9,5 hodinovou výdrží je dle mnohých expertů něco nemožného. „Musel bych to vidět na vlastní oči, abych tomu uvěřil“, říká Richard Shim, marketingový manažer společnosti IDC. Výrazné zvýšení výdrže baterií by mohlo stimulovat poptávku po netboocích, která stále není tak velká, jak by si jejich výrobci přáli.

 

Asus Eee PC 1000 HE váží 1,45 kg a kromě nových baterií a procesoru je vybaven 10-ti palcovou obrazovkou, 1GB operační pamětí, 160 GB pevným diskem, WiFi kartou 802.11 b/g/n i  technologií Bluetooth. Předinstalovaným operačním systémem se stal opět Windows XP, jehož uživatelé dostanou jako bonus 10 GB volného místa na webu pro svá data. Amazon.com nyní nabízí nový Eee PC 1000HE za 374 amerických dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?