Hlavní navigace

Asus představil mini PDA telefon P320 s GPS navigací

24. 6. 2008

Sdílet

Společnost Asus včera představila mini PDA telefon P320 s GPS, který byl podle slov výrobce vyvinut na míru uživatelům, jimž záleží na jejich moderním vzhledu a totéž vyžadují také od svých zařízení. Přibližme si proto tento přístroj detailněji.

Společnost Asus včera představila mini PDA telefon P320 s GPS, který byl podle slov výrobce vyvinut na míru uživatelům, jimž záleží na jejich moderním vzhledu a totéž vyžadují také od svých zařízení. Přibližme si proto tento přístroj detailněji.

Váha nového přístroje od Asusu je 105 gramů a rozměry činí 99 x 54,5 x 13,35 mm. Pohotovostní doba by měla podle údajů výrobce (se standardní li-ion baterií 1100 mAh) činit až 200 hodin, doba hovoru maximálně 4 hodiny. Displej má úhlopříčku 2,5“ a rozlišení 240 x 320 při schopnosti zobrazit 64k barev. Srdcem přístroje je pak procesor Texas Instruments OMAP 850 s frekvencí 200 MHz a disponuje 64 MB uživatelské paměti RAM, kterou lze rozšířit prostřednictvím MicroSD karet.

I přes svou kompaktní velikost je tento miniaturní PDA telefon vybaven množstvím funkcí. Základem tohoto P320 je operační systém založený na platformě Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional, který disponuje takovými funkcemi jako například GPS navigací, EDGE/GPRS a bezdrátovým připojením Wi-Fi, které zajišťují přístup na internet odkudkoliv; dále technologií Bluetooth 2.0, USB připojením a mnoha dalšími. Samozřejmostí je i podpora Javy.

Vestavěný GPS modul PDA telefonu P320 umožňuje uživatelům okamžité určení jejich aktuální pozice. Jak v městských, tak i v rozlehlých a otevřených oblastech bude globální síť GPS podle slov výrobce vždy schopna přesně určit vaši polohu a navigační software tohoto telefonu se postará o to, abyste se bez problémů dostali do cíle (podmínkou by ovšem měla být přímá navigačního viditelnost satelitu na přístroj). Mezi další hardwarovou výbavu patří digitální fotoaparát s rozlišením 2,0 MPx.

Telefon P320 je také v základní sadě vybaven množstvím aplikací. Kromě základního kancelářského balíčku, umožňujícímu práci s dokumenty Office disponuje i přidanými aplikacemi od Asusu jako je zálohování, hlasové ovládání či Asus ZIP. Díky funkci Asus Today pak může mít uživatel v jediném okně přehledně uspořádány ikony jako například čas, kalendář, zprávy, počasí a přehrávač záznamů, což mu umožní snadno přistupovat k potřebným funkcím.

Integrovaná funkce Asus RSS Reader, která automaticky přijímá aktuální informace a přináší nejčerstvější novinky a aktualizace blogů, je zárukou přehledu o současném dění nebo o aktualizacích webových stránek.
Nenechte si ujít:
T-Mobile představil MDA Compact IV

Asus představil nová PDA s vylepšeným grafickým rozhraním

Nová úroveň mobilní navigace - Maps 2.0

Nové mobilní technologie zásadně změní náš život!

T-Mobile rozšiřuje nabídku datových služeb

Eset nabízí zdarma testovací verzi antiviru pro smartphony

Skype již i v mobilních telefonech!

Další užitečnou aplikací je Ur Time, která uživatelům umožňuje nastavit na displej telefonu časové zóny až čtyř zemí. Budou tak mít přehled o aktuálním čase ve vybraných lokalitách, na jehož základě budou moci pohodlně plánovat obchodní setkání kdekoliv ve světě.

S funkcí Auto Cleaner se již není potřeba obávat toho, že aplikace se pouze skryjí, když je budete chtít ukončit. Tato funkce totiž zaručuje, že požadované aplikace budou opravdu ukončeny, a bude tak uvolněno místo a paměť pro další funkce.

Asus P320 by se měl na trhu objevit již v druhém červencovém týdnu a cena je stanovena na 9 400 Kč včetně DPH.


Základní technické parametry P320:
SítěEDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900 MHz
Class B, Multi-slot Class 10
Operační systémMicrosoft Windows Mobile 6.1 Professional
ProvedeníNa výšku
BarvaČerná
Rozměry99 × 54,5 × 13,35 mm
Hmotnost105 g (včetně baterie)
Pohotovostní doba200 hodin (Liší se v závislosti na možnostech a prostředí sítě)
Doba hovoru4 hodiny (Liší se v závislosti na možnostech a prostředí sítě)
Displej2,6" TFT, Dotyková obrazovka, 65 000 barev, 240 × 320 pixelů
ProcesorTI OMAP 850 200 MHz
Paměť128 MB Flash ROM + 64 MB DDR RAM
Rozšiřující slotMicroSD
PřipojeníWLAN 802.11b+g, USB v1.1, Bluetooth V2.0+EDR
WAP prohlížečHTTP a WAP 2.0
ZprávySMS, MMS 1.2 a Push E-mail
Baterie1 100 mAh Li-Ion
SiRF StarIII s integrovanou anténou
Kancelářské aplikace
PIMWord (editor), Excel (editor), Power Point (prohlížeč), IE, Windows® Live, Hodiny & alarm, Kalendář, Kalkulačka, Průzkumník, Kontakty, Poznámky
Kancelářské aplikace ASUS Ur Time, Newstation, ASUS Zip, Zálohování, Inteligentní hlasové ovládání
Další funkceASUS Today, Správce schémat, Profily, GPS Catcher
Multimédia & Zábava
Fotoaparát2,0 megapixelu (automatické ostření)
VideoPřehrávání a záznam MPEG4/H.263/.3gp
Přehrávání zvuku a videa
Grafické formátyJPEG, PNG, GIF, BMP
Zvukové formátyMP3, WMA, AAC a AAC+
Vyzvánění128hlasé polyfonní vyzvánění & MP3
JAVAJ2ME (CLDC 1.1 + MIDP2.0)