Hlavní navigace

Asus představil na CeBITu inovované produkty řady Eee

4. 3. 2009

Sdílet

Společnost Asus na probíhající CeBITu představuje nové a inovované produkty jako je Eee Box PC B206, Eee Station PC-NAS, Eee Videophone či dotykové Eee Top PC ET1602 PC.

Eee Box PC B206 je prostorově úsporné řešení domácí počítačové zábavy, které hardwarově akcelerovaný obsah ve vysokém rozlišení prostřednictvím HDMI výstupu. Konstrukce tohoto zařízení umožňuje jeho upevnění na LCD televizory a monitory, čímž šetří místo. Kromě toho spotřebovává 15 W energie a podle Asusu také pracuje téměř neslyšně – s hlučností 26 dB – a také disponuje bezdrátovým připojením Wi-Fi 802.11n, které zajišťuje prohlížení internetu vysokou rychlostí.

Síťové úložiště Eee Station PC-NAS s kapacitou 2 TB (na obrázku nad článkem) je platformou pro ukládání, zálohování a sdílení multimedií a dat. Je uzpůsobeno pro provoz 24 hodin denně 7 dní v týdnu a podobně jako Eee Box se vyznačuje podle slov Asusu nízkou spotřebou energie, UPS (Uninterrupted Power Supply) a hlučností 28 dB. Dále je vybaveno 3,5” ovládacím panelem s dotykovou obrazovkou, mechanikou pro vypalování DVD začleněnou do předního slotu a může nabídnout schopnosti multi-serveru.

Eee Videophone je specializovaný videotelefon určený pro neomezené volání přes internet. Tento videotelefon vybavený Wi-Fi disponuje 7” displejem, zabudovanou webkamerou, reproduktorem a mikrofonem, díky kterým umožňuje realizovat video hovory tváří v tvář bez potřeby počítače. Ovládá se prostřednictvím jednoduchého uživatelského rozhraní s ikonami.

asus-duální-displej-notebookEee Top PC ET1602 je plnohodnotný počítač s dotykovým ovládáním, který přichází s kompletní soupravou aplikací uzpůsobených pro ovládání dotykem, jež mají podle Asusu zlepšovat produktivitu, zábavu i komunikaci. Celé PC je uloženo v  LCD monitoru a  takové funkce, jako je bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11n, vestavěné reproduktory či integrovanou webkameru s rozlišením 1,3 Mpx a mikrofon. Kromě uvedeného využívá toto zařízení technologii Asus Tranquiller, jež se stará o teplotu systému a udržení hlučnosti na úrovni 26 dB.

Mezi další novinky Asusu patří např. notebook se dvěma displeji (na obrázku vlevo), přičemž jeden může nahradit klávesnici a snímat dotyky prstů. Současně je ale možné notebook rozložit i jako knihu a oba displeje využívat k zobrazování obsahu.