Hlavní navigace

Asus představil vylepšené Eee

17. 4. 2008

Sdílet

Asus představil vylepšenou verzi mininotebooku Asus Eee s označením 900. Nové je snad úplně vše od displeje přes procesor a operační paměť až po webovou kameru nebo Solid state disk.

Přesněji řečeno u těch procesorů je to maličko komplikovanější, protože první modely budou stále vybavené Celerony M, ale jakmile budou dostupné procesory Intel Atom, tak by Asus velice rád začal používat právě je.

Ostatní upgrady jsou však plnohodnotné, patří sem dvojnásobná RAM (rovný 1GB), disky (tedy přesněji řečeno flash paměti) s celkovou kapacitou 12 či 20GB, nový 8,9" širokoúhlý LCD panel s rozlišením 1024x600 a 1,3MPx webová kamera.

Na výběr bude mezi variantou s předinstalovaným Linuxem nebo Windows XP, stejně jako mezi černou a bílou šasi. Oproti prvním Asus Eee 701 se mírně zvedla cena, která je tentokrát 500 dolarů (8000Kč).

Za sebe musím říci, že se mi nové Eee líbí a podle prvních reakcí nejsem sám. Asus tak bude s největší pravděpodobností i nadále pokračovat ve spanilé jízdě s touto modelovou řadou.

- - Tomáš Šulc