Hlavní navigace

Asus WAVI - první obousměrná HDMI sada na světě

10. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Asus představil pod názvem WAVI první bezdrátovou HDMI sadu na světě, která nabízí obousměrné bezdrátové ovládání přes rozhraní USB.

Asus WAVI dokáže přehrát obsah v PC na velkoplošné televizi ve Full HD rozlišení. Sadu WAVI (Wireless Audio Video Interaction) tvoří dvojice zařízení, která jsou schopna propojit domácí kancelář a obývací pokoj. Díky tomu lze sledovat filmy, hrát počítačové hry, pohybovat se na sociálních sítích nebo nakupovat přes internet na velké televizní obrazovce bez nutnosti natahovat dlouhé kabely.

HDMI sada WAVI se skládá z vysílače a přijímače pro obousměrný vstup a přehrávání. Na rozdíl od ostatních bezdrátových HDMI sad umožňuje WAVI uživatelům díky podpoře bezdrátového rozhraní USB ovládat PC pomocí bezdrátové klávesnice a myši. Sada WAVI pracuje v bezdrátovém pásmu 5 GHz a dosah pokrytí činí ideálně až 25 metrů. V režimu Extend Mode mohou navíc uživatelé pracovat na počítači i v době, kdy se na televizoru v obývacím pokoji z počítače zároveň přehrává multimediální obsah.

Nastavení sady WAVI má být podle výrobce velmi snadné, stačí mít na počítači i televizi konektor HDMI. Vysílač zapojíte do počítače, přijímač do televize přes konektor HDMI a bezdrátová zábava může začít - přehrávat Blu-ray filmy, hrát PC hry atd.

Novinka se začne prodávat na českém trhu v průběhu května za 4500 Kč s DPH.

Název modelu

WAVI

Bezdrátový standard

AMIMON WHDI Technology

Anténa

4× 5 MIMO

Provozní kanál

5 GHz

Zdroj napájení

Vysílač a přijímač: 12V, 2A 24W adaptéry

Spotřeba energie

24 W

Rozlišení

TV: 1080p, 1080i , 720p, 576p, 480p

3D video: 1080p při 24 Hz

Rozměry

241 mm × 171 mm × 290 mm

Adaptéry a kabely

2× AC adaptér

2× HDMI kabel

1× USB kabel


Asus WAVI