Hlavní navigace

AusLogics BoostSpeedCD/DVD

1. 7. 2007

Sdílet

Do prázdninového dvojčísla jsme pro vás připravili plnou verzi kvalitní systémové utility AusLogics BoostSpeed, k...



Do prázdninového dvojčísla jsme pro vás připravili plnou verzi kvalitní systémové utility AusLogics BoostSpeed, která představuje ideální řešení pro udržování vašeho PC v čistém stavu a v bezchybném a rychlém chodu. Program optimalizuje chod vašeho počítače hned v několika důležitých rovinách. Jako první se nabízí možnost zrychlení a vyladění vašeho internetového připojení, které je analyzováno pomocí grafického záznamu datových přenosů. Pomocí automatického průvodce nebo manuálním nastavením mnoha podrobných síťových funkcí můžete docílit zrychlení připojení. Druhou rovinou nastavování je optimalizace chodu samotného systému Windows. Zde naleznete např. podrobné nastavení souborového systému, kontrolu nad servisními programy, podrobné možnosti optimalizace vypínání a startu systému (včetně kontroly spouštěných aplikací), optimalizaci využití systémové paměti nebo úpravu vzhledu.
Třetí skupinou optimalizačních nastavení je zrychlení chodu různých programů. V první řadě se jedná o zlepšení jednotlivých součástí kancelářského balíku Microsoft Office (tzn. Wordu, Excelu, Acessu a Outlooku). Program dále optimalizuje chod internetových prohlížečů Internet Explorer, Opera, Netscape nebo FireFox, komunikačních nástrojů MS Outlook Express, ICQ Messenger, Windows/MSN Messenger apod. a zaměřuje se taktéž na systémové součásti jako Windows Media Player nebo rozhraní DirectX. AusLogics BoostSpeed rovněž obsahuje několik dalších systémových nástrojů, které vám pomohou např. s vyčištěním registru a pevného disku, se správou instalovaných programů, s měřením rychlosti internetového připojení nebo odstraněním reklam.
Po spuštění programu se v hlavním okně objeví dialog s upozorněním na běžící zkušební dobu. Veškeré funkce programu aktivujete teprve po registraci. Na stránce http://www.sw.cz/pcworld/boostspeed zadejte GDR-78R-BS3 do pole licenční kód. Poté vyplňte vaše jméno a zejména vaši e-mailovou adresu, na kterou obdržíte údaje nutné k registraci. Po nainstalování programu stiskněte tlačítko Register. Do políček vyplňte jméno a registrační číslo z e-mailu. Tím je celý proces registrace hotový.

Zoner Photo Studio 8 Home CD/DVD

Tento měsíc si můžete z našeho DVD zdarma nainstalovat plnou verzi oblíbeného grafického nástroje Zoner Photo Studio 8 Home, který je určen pro nejširší skupinu uživatelů digitálních fotoaparátů a skenerů. Obsahuje vše pro kvalitní zpracování digitálních fotografií ve všech krocích: stažení do počítače, automatickou i kreativní správu a odstranění nedostatků snímků, nástroje pro snadnou archivaci a rozsáhlé možnosti sdílení a publikování fotografií.
Z hlavního okna máte přístup ke všem důležitým částem programu. Zároveň slouží jako průzkumník vašich obrázků a alb. Takzvané organizování obrázků spočívá v několika základních činnostech: získání obrázků (obvykle z fotoaparátu), přesouvání obrázků do složek, vytváření alb, přiřazování klíčových slov a hodnocení. Následně pak můžeme obrázky podle klíčových slov, hodnocení, poznámek, informací EXIF a dalších parametrů vyhledávat či filtrovat a výsledky potom ukládat.
Obrázky můžete upravovat přímo v okně Zoner Průzkumníku. Takto lze upravit najednou i více obrázků úpravy se aplikují na všechny označené soubory. Obrázky můžete rychle otáčet, měnit velikost, vylepšovat barvy a kontrast fotografií a další. Jen si dejte pozor takto prováděné úpravy se zapíší hned do originálních souborů, takže zde není žádná cesta zpět raději obrázky někam zálohujte. Zoner Photo Studio umožňuje taktéž velmi rychle a pohodlně vytvořit z vašich obrázků efektní kalendář.
Dvojitým kliknutím na obrázek ho otevřete v takzvaném okně editoru. Ten umožní provádět mnohem náročnější opravy a úpravy s fotografií, navíc s komfortem plného vracení provedených změn takže se nemusíte bát experimentovat. K dispozici máte mnoho filtrů a nástroje pro přímé kreslení a úpravy v obrázku.
Program je nutné (bezplatně) zaregistrovat. Na registrační stránce na adrese www.zoner.cz/registrace/casopis.asp?casopis=10 získáte jakožto čtenáři časopisu PC WORLD registrační číslo zdarma. Vyplňte své kontaktní údaje a odešlete. Na vámi uvedenou adresu obratem dorazí e-mail s registračním číslem, které přeneste do registračního okna aplikace a stiskněte Registrovat. Poté odsouhlaste licenční ujednání (kliknutím na Ano). Na výzvu k bezplatnému třicetidennímu vyzkoušení verze Professional zatím odpovězte Rozhodnu se později. Professional verze pak přináší řadu dalších pokročilých funkcí, ovšem za vyšší cenu.
Program je nutné (bezplatně) zaregistrovat. Na registrační stránce na adrese www.zoner.cz/registrace/casopis.asp?casopis=10 získáte jakožto čtenáři časopisu PC WORLD registrační číslo zdarma. Odkaz naleznete také na DVD.

Blaze Media Pro 7.0

Multimediální výkonný software pro přehrávání populárních audio/video souborů téměř všech obvyklých formátů, s možností konverze mezi většinou z těchto formátů. Umožňuje i editaci a nahrávání audia z jakéhokoli zdroje, stavbu a dekompilaci videa a mnoho dalších funkcí. Podporuje úpravu vzhledu pomocí "skinů", umožňuje editaci MP3 tagů, podporuje CDDB.

Výrobce: Mystik Media
Licence: shareware
Systém: Windows 98/ME/2000/XP/2003
Internet: www.mystikmedia.com

BakadoPlayer 1.1.0.2

Videopřehrávač, který umožňuje oddělení titulků od videa, podporu pro UTF-8, automatické aktualizace, podporu pro formáty SRT, SSA, ASS a SUB a také podporu metody drag and drop pro snazší práci s programem. Pro ovládání produktu je možné využívat klávesové zkratky.

Výrobce: FreeSoftLand
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP/2003/Vista
Internet: fsl.sytes.net/

DVDFab Decrypter 3.1.2.6

Program DVDFab umožní vytvářet perfektní kopie DVD disků a zálohovat celé DVD včetně všech menu, upoutávek a bonusů na jeden nebo více disků. S jeho pomocí lze rozdělit DVD9 disk na dvě DVD5 nebo vypalovat z image souborů. DVDFab je zkrátka vše, co potřebujete pro zálohování vašich DVD.

Výrobce: Fengtao Software
Licence: shareware Systém: Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003
Internet: www.dvdidle.com

Cestujeme po Česku

Výukový program, který slouží k procvičování místopisu České republiky. Za pomoci mapy si tak můžete procvičit správnou polohu měst, památek či hor. K lepší orientaci pomáhají u každého objektu obrázky. V případě špatného určení polohy je program schopen spočítat, o kolik kilometrů se uživatel zmýlil.

Výrobce: Mgr. Lubomír Šára, Michal Šára
Licence: freeware
Systém: Windows 2000/XP/Vista
Internet: vlastiveda.ic.cz

EarthDesk 4.1

EarthDesk zobrazuje na pozadí pracovní plochy snímek naší planety. Tento snímek se aktualizuje každé tři hodiny a umožňuje zobrazení odrazu měsíčního světla, sluneční a měsíční svit, osvětlení měst, stíny, soumrak a stíny. Program podporuje zobrazení na více monitorech, různé mapy (politická, satelitní) a rovněž zobrazení odpovídající sezónám.

Výrobce: Xeric Design, Ltd.
Licence: shareware
Systém: Windows 2000/XP/Vista
Internet: www.xericdesign.com

Weather Watcher 5.6.23

Slouží k zobrazení aktuální teploty ve zvoleném městě kdekoliv na světě. Údaje se zobrazují v systémovém panelu. Po kliknutí se dozvíte bližší informace, jako tlak vzduchu, síla větru, vlhkost vzduchu a další. Utilita také stahuje předpověď pro danou oblast
na 10 dní dopředu. Nechybí česká a slovenská města.

Výrobce: Mike Singer
Licence: freeware
Systém: Windows 98/2000/XP/Vista
Internet: www.singerscreations.com

LeechGet 2007 2.1 build 2000

LeechGet je jeden z nejlepších a nejpoužívanějších stahovacích manažerů, kterému lze jen málo co vytknout. Používá velmi pěkné, příjemné a moderní uživatelské rozhraní. Integruje se do prohlížeče IE. Mezi další funkce patří FTP klient, automatický download, obnova přerušených downloadů, automatické odpojení či vypnutí počítače a další.

Výrobce: Leechget
Licence: freeware (pro domácí použití)
Systém: Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003/Vista
Internet: www.leechget.net

StrongDC++ 2.02

StrongDC++ je alternativou již velmi známého programu DC++. S těmito programy lze sdílet data s ostatními uživateli. Oproti klasickému DC++ podporuje StrongDC++ segmentové stahování, což je velmi účinná zbraň, díky které využijete plné kapacity svého připojení. Další užitečnou věcí je detekce falešných sdílených dokumentů nebo používání emotikon, tedy smajlíků na veřejném chatu.

Výrobce: BigMuscle
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/2000/XP
Internet: strongdc.berlios.de/

Mozilla Thunderbird 2.0.0.0 CZ

Thunderbird je klient pro příjem a správu elektronické pošty. Jeho výhodou je jednoduchost uživatelského rozhraní, obohacení o správu rozšíření (extenzí), postranní lištu s nejčastěji používanými adresami atd. Nabízí i antispamový filtr či možnost jedné schránky pro více POP3 účtů. Mezi další funkce pak patří automatické aktualizace, kontrola pravopisu, detekce phishingu.

Výrobce: Mozilla Europe
Licence: freeware
Systém: Windows 98/ME/NT/2000/XP/Vista
Internet: http://www.czilla.cz/

DeepBurner Free 1.8

V tomto produktu můžete vytvářet datové a audio CD a DVD, bootovací disky a ISO obrazy. K rychlému vytvoření CD poté jistě přispěje i funkce drag&drop. Vedle vypalování dat lze CD také doplnit o menu nebo k němu vytisknout jednoduchý obal, na nějž můžete vložit obrázek nebo seznam souborů uložených na médiu. Audio disky je možné vytvářet z MP3, WAV nebo OGG souborů, kdy jsou dané typy konvertovány do audiostop.

Výrobce: Astonsoft Ltd.
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/2000/XP
Internet: www.deepburner.com

FastStone Image Viewer 3.2

FastStone Image Viewer je prohlížeč obrázků. Pracuje také jako grafický editor: umí odstranit efekt červených očí, zvládne zaslat obrázky e-mailem, provede obdélníkové, kruhové a elipsové výřezy i výřezy podle ruky, změnu velikosti, otáčení a úpravy barev, obrázky dokáže i vzájemně porovnávat a také konvertovat grafické formáty. FastStone Image Viewer k tomu používá metodu skrytých nástrojových lišt.

Výrobce: FastStone Soft.
Licence: freeware
Systém: Windows 98/ME/2000/XP
Internet: www.faststone.org

Photo to Sketch 3.5 Standard

Grafická aplikace Photo to Sketch umožňuje upravit digitální fotografie různými speciálními efekty. Velmi snadno zde můžete z digitální fotografie vytvořit skicu nebo aplikovat barevné efekty (např. vodní barvy). Program disponuje vhodnými nástroji pro výběr oblastí ve fotografii a dalšími prvky pro usnadnění tvorby skic a úpravu fotografií.

Výrobce: Thinker Software
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Internet: www.thinkersoftware.com

Uninstall Manager 2.1

Nástroj pro kvalitní a rychlé odstranění instalovaných aplikací, po kterém nezanechá v systému žádné stopy. Nabízí vymazání prázdných adresářů, smazání ikony z plochy, vyčištění registrů Windows, je schopen odinstalovat i poškozené programy. Nabízí rovněž podrobnější informace o nainstalovaných programech.


Výrobce: Ss-Tools, Inc.
Licence: freeware
Systém: Windows 95/98/ME/2000/XP/2003/Vista
Internet: www.ss-tools.com

DriveImage XML 1.21

DriveImage XML představuje užitečný nástroj pro zálohování a případnou obnovu kompletního obsahu disků nebo diskových oddílů. Program v podstatě vytvoří image vybraného disku, který lze v případě potřeby kdykoliv obnovit. Spolupracuje se souborovými systémy FAT 12, 16, 32 a NTFS.

Výrobce: Ss-Tools, Inc.
Licence: freeware (pro nekomerční účely)
Systém: Windows XP/2003/Vista
Internet: www.runtime.org

CCleaner 1.40.520

Šikovný nástroj CCleaner odstraňuje nepotřebné soubory z pevného disku. Aplikace po spuštění například vysype koš, vymaže historii a cookies soubory z MSIE, smaže historii naposledy otevřených a spouštěných souborů, vymaže i další nepotřebné a nepoužívané systémové soubory a tím také optimalizuje rychlost systému.

Výrobce: Licence: freeware
Systém: Windows 98/ME/2000/XP
Internet: www.ccleaner.com