Hlavní navigace

Automatické zrcadlení proti selhání disku

18. 2. 2008

Sdílet

Zařízení ReadyNAS Duo je spojeno se serverovými funkcemi úložného zařízení a obsahuje hardwarově akcelerovanou technologii X-RAID, která poskytuje datům ochranu proti poruše hardwaru.


Společnost NetGear uvedla novou řadu gigabitových desktopových síťových úložných zařízení ReadyNAS Duo s kapacitou 500 GB a 1 TB.

Zařízení ReadyNAS Duo podporuje až dva pevné disky SATA a využívá software, který umožňuje uživatelům centrální a bezpečné uložení dat i přístup k digitálním médiím v domácí síti. Pokud je zařízení ReadyNAS Duo vybaveno volitelným druhým diskem, automaticky zrcadlí všechna data a předchází tak jejich ztrátě z důvodu selhání jednoho disku. Navíc zálohování se stálou ochranou dat (CDP – Continuous Data Protection) dále zajišťuje bezpečnost dat sledováním jejich změn a automatickým ukládáním, jakmile se změní v počítači.
ReadyNAS Duo provádí periodické kontroly pro zaručení integrity dat a bezpečně se vypíná v případě zjištěných abnormalit. Nabízí rovněž ochranu heslem pro zamezení přístupu k datům tam, kde je to zapotřebí.

Zařízení je spojeno se serverovými funkcemi úložného zařízení a obsahuje hardwarově akcelerovanou technologii X-RAID, která podle dodavatele zajišťuje plnou redundanci dat s ochranou proti poruše hardwaru. Se zařízením dodávaný software NTI Shadow Backup je určen pro automatickou zálohu dat z počítačů připojených v síti.

Autor článku