Hlavní navigace

Auzen X-Fi HomeTheater HD

7. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Výrobce profesionálních zvukových karet Auzentech vydává zvukovou kartu pro bezztrátové zpracování high-definition audia.

Kdo zvolil jako své multimediální centrum počítač a ne systém domácího kina (popřípadě posílené výkonným A/V receiverem), neměl donedávna možnost jak si vychutnat v plné kvalitě Dolby TrueHD či DTS-HD Master Audio zvuk z Blu-ray disků. Nyní se situace začíná měnit, jednou z novinek v této oblasti je výkonná zvuková karta Auzen X-Fi HomeTheater HD společnosti Azentech. Ta je známa jako výrobce zvukových karet střední a vyšší třídy, populární je u audiofilů. 

X-Fi HomeTheater HD zpracovává zvuk v plné HD kvalitě z Blu-ray disků bez downsamplování, ať už jde o Dolby TrueHD či DTS-HD Master Audio. Má HDMI 1.3a vstup i výstup, digitální optický audio výstup, analogový 3,5mm jack a multifunkční analogový 15pinový D-Sub konektor, na který lze napojit i plné spektrum analogových konektorů.

Jak už název napovídá, na vývoji karty se podílela i společnost Creative, vedle toho i Cyberlink a Silicon Image, takže kromě HD zvuku umí i EAX 5.0, takže je plně použitelná pro prostorový zvuk ve starších i novějších počítačových hrách. Vedle toho má 64 MB integrované paměti (X-Ram), podporuje technologie Dolby Digital Live a DTS Connect a zpracování 24p signálu.

Karta se instaluje pro PCI Express slotu a v prodeji by se měla objevit koncem července (júl) za zatím neznámou cenu.

Více zde.

 

Auzen X-Fi HomeTheater HD

Auzen X-Fi HomeTheater HD

CS24

Auzen X-Fi HomeTheater HD

Auzen X-Fi HomeTheater HD