Hlavní navigace

Avast Ultimate: Co nabízí prémiová sada bezpečnostních nástrojů?

18. 1. 2021

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Společnost Avast nabídla pod jménem Avast Ultimate maximálně vytuněnou verzi svého bezpečnostního balíku. Co přesně v balíku nástrojů najdete?

Avast Ultimate je praktická prémiová sada všech nástrojů, které potřebujete k péči o všechna svá zařízení. Obsahuje nejpokročilejší antivirus na blokování malwaru (včetně ransomwaru), VPN pro naprosté online soukromí a špičkové nástroje pro čištění a ladění. V podstatě se jedná o kombinaci antivirového program, balíku Premium Security a Cleanup Premium. Součástí je i od konce loňského roku i AntiTrack (recenzi aplikace AntiTrack najdete zde).

Vedle klasických nástrojů jako je antivirová ochrana, nově vybudovaná firewall nebo bezpečné bankovnictví (pomocí aplikace SafeZone) je zde i řada dalších nástrojů určených k optimalizaci výkonu jak počítače, tak i chytrého telefonu.

Získáme tím rychlý přehled o stavu zařízení, údržbu jedním kliknutím, nástroj na odstraňování bloatwaru a mnohem více. Ty už sice s bezpečností nemají příliš společného, ale někdy se mohou hodit.

Ochrana webové kamery i štít proti vzdálenému přístupu

Samozřejmě se nezapomenulo ani na možnost vytvořit si zálohový disk, na fungující manažer hesel a možnost vyčistit stopy po surfování po netu. Vedle tradičně kvalitně fungujícího antivirového program je zde i výtečná ochrana proti walwaru, která využívá firemní CommunityIQ, považovanou za nejrychlejší zdroj malwarových dat na dnešním trhu.

Bezpečnostní vrstva Štít proti ransomwaru chrání proti hrozbám v podobě vyděračskému ransomware. Štít zabraňuje útočníkům měnit, mazat nebo šifrovat soubory v chráněných složkách.

FOTOGALERIE: Jak vypadá Avast Ultimate

Štít proti vzdálenému přístupu nabízí ochranu osobních souborů pomocí výběru IP adres, které mohou přistupovat do počítače, pomocí blokování útoků hrubou silou a díky automatickému blokování připojení, které se snaží zneužít zranitelnost vzdálené plochy.

Dobrá je i ochrana webové kamery. Další zajímavé nástroje jsou FileRep (technologie skenující podezřelé soubory) nebo DeepScreen Technology pro detekci potenciálně nebezpečných programů. Pracovní rozhraní šikovně kombinuje ikonky s textem tak, že je vždy jasné, o jakou funkci se jedná. 

Celkově můžeme konstatovat, že Avast Ultimate je vyzrálým bezpečnostím balíkem, který posunuje vlastní bezpečnostní balík Premium Security zase o kus dál a kvalitou si s konkurencí rozhodně nezadá. Neexistující rodičovská kontrola zase tak moc nemrzí.


Hodnocení Avast Ultimate

  • Pro: Solidní kombinace fungujících nástrojů
  • Proti: Chybí rodičovská kontrola
  • Celkem: 80 procent

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.