Hlavní navigace

AVG 8.0 je k dispozici už i zadarmo

26. 4. 2008

Sdílet

AVG Technologies uvolňuje AVG Anti-Virus Free Edition 8.0. Tato bezplatná edice má sice omezeny některé funkce, nicméně podle dodavatele poskytuje plnohodnotnou ochranu počítače před viry i spywarem a to stejně jako u komerčních produktů díky zcela novému a přepracovanému jádru programu.

Společnost AVG Technologies uvolňuje AVG Anti-Virus Free Edition 8.0. Tato bezplatná edice má sice omezeny některé funkce, nicméně podle dodavatele poskytuje plnohodnotnou ochranu počítače před viry i spywarem a to stejně jako u komerčních produktů díky zcela novému a přepracovanému jádru programu.

AVG Free Edition 8.0 je určena pouze pro soukromé a nekomerční použití v jednom domácím počítači, bude k dispozici v anglickém, později i v japonském jazyce a firma pro ni nezajišťuje technickou podporu. Ke stažení je uživatelům k dispozici od 24. dubna 2008 ze stránek firmy AVG Technologies.

„Kvůli stále intenzivnějším webovým útokům jsme navíc zařadili do free edice také funkci AVG Search-Shield, která bezpečně vyhodnotí v reálném čase všechny výsledky hledání na internetu a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle jednotlivých odkazů,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel společnosti AVG Technologies.

Funkce AVG Search-Shield pracuje s internetovými vyhledávači Google, Yahoo! a MSN. Je součástí technologie LinkScaner, kterou firma AVG Technologies zařadila do svého bezpečnostního systému po loňské akvizici americké firmy Exploit Prevention Labs. Ve srovnání s bezplatně poskytovanou verzí 7.5 obsahuje verze 8.0 dle dodavatele kromě antiviru i antispyware a dále nabízí vylepšené detekční schopnosti, efektivnější heuristickou analýzu i možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu. Nechybí zde ani možnost eliminace potenciálně nežádoucích programů a souborů cookies, což dříve obsahovaly pouze komerční verze systému AVG.
Nenechte si ujít:
AVG 8.0 přichází s novými funkcemi a přepracovaným jádrem

Grisoft se mění na AVG

Majitel botnetu může dostat až 10 let vězení

Hrozby v počítačovém světě se mění, Grisoft na to reaguje

Čeká nás éra kyberútoků, varují experti

Top 10 hlavních bezpečnostních hrozeb roku 2008

Zjednodušenému ovládání napomáhá nově zařazená komponenta AVG Security Toolbar. AVG 8.0 je kompatibilní s operačními systémy Windows Vista, Windows XP i Windows 2000.

Více informací o nové verzi AVG 8.0 lze najít ve starším článku na Computerworldu, který je k dispozici zde.