Hlavní navigace

AVG Identity Protection i v češtině

5. 8. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies uvolnila do distribuce osm nových lokalizací aplikace Identity Protection včetně české verze.

IDP byla představena při uvedení verze AVG 8.5 na jaře tohoto roku poté, co AVG Technologies akvizicí získala společnost Sana Security. Zatím však byla dostupná pouze v angličtině.

Aplikace AVG Identity Protection přidává vrstvu ochrany, která zdokonaluje celkové zabezpečení před hrozbami nerozpoznatelnými pro běžné antivirové aplikace. Brání cíleným útokům vedeným s cílem krádeže hesel, odcizení podkladů k internetovému bankovnictví, čísel kreditních karet a dalších cenných informací. Používá tzv. behaviorální analýzu, která zjišťuje odchylky od standardního chování programů v počítači.

CS24

IDP je kompatibilní s většinou nejčastějších antivirů. Kromě podoby samostatného produktu je také součástí AVG Internet Security.

Americká obchodní komise (US Federal Trade Commission) uvádí pokaždé za posledních sedm let krádeže identity jako nejčastější důvod stížností spotřebitelů. V jejich „Zprávě o zneužívání identity“ za rok 2008 se uvádí, že pouze v USA se její obětí stalo téměř 10 milionů lidí.