Hlavní navigace

AVG koupila DroidSecurity, firmu zabezpečující OS Android

16. 11. 2010

Sdílet

AVG Technologies oznamuje akvizici společnosti DroidSecurity se sídlem v Tel Avivu. Firma dodává mobilní zabezpečení založené na technologii cloud. Zaměřuje se výhradně na smartphony, tablety a jiná zařízení fungující na operačním systému Android.

V říjnu 2010 překonala mobilní bezpečnostní aplikace DroidSecurity, Antivirus Free, 4,5 milionu stažení a stala se jedním z nejpopulárnějších bezpečnostních aplikací na platformě Android.

Aplikace a chytré telefony založené na operačním systému Android se nadále rozrůstají rychlým tempem a stávají se tak světově nejrychleji rostoucí mobilní platformou. Podle nedávné studie výzkumné společnosti NPD Group zatřásl operační systém Android v průběhu prvního čtvrtletí roku 2010 americkým mobilním trhem tak, až sesadil Apple OS z prvního místa. Na prodejní platformě aplikací Android Market se očekává masivní nárůst počtu aplikací. Google usnadňuje vývoj mobilních programů pro platformu s programy “udělej-si-to-sám”, jako je nedávno spuštěný App Inventor, který všem uživatelům zjednodušuje tvorbu programů.

CS24

Tento, pro Android důležitý moment, je sledován přímo DroidSecurity a je uveden ve statistice uživatelů společnosti. Z více než 100 000 aplikací, které jsou v současné době k dispozici na Android Market, patří DroidSecurity Antivirus Free k 50 nejpopulárnějším aplikacím. Podle odhadů společnosti si přes 4,5 milionu mobilních přístrojů Android stáhlo DroidSecurity. Společnost DroidSecurity se tak řadí mezi největší a nejrychleji rostoucí poskytovatele antivirových aplikací na Android Market a v současnosti i mezi nejrychleji rostoucí aplikace.

Po dokončení jednání se DroidSecurity stane dceřinou společností AVG, která v ní bude mít 100% podíl. Svou centrálu bude mít i nadále v izraelském Tel Avivu. Generální ředitel a spoluzakladatel Eran Pfeffer se stane generálním ředitelem týmu AVG, Mobile Solutions Team.