Hlavní navigace

AVG kupuje Sana Software, firmu ze Silicon Valley

13. 1. 2009

Sdílet

AVG Technologies oznámila akvizici společnosti Sana Security, jejíž technologie chrání uživatele před krádežemi online identity.

Technologie Sana doplní existující portfolio AVG a centrála firmy v kalifornském Redwood City bude prvním pracovištěm AVG Technologies v Silicon Valley.

„Akvizice Sany znamená pro AVG jeden z největších úspěchů v oblasti prevence krádeží osobních dat. Unikátní behaviorální software Sana v kombinaci s existující bezpečnostní technologií AVG poskytne komplexní nepřetržitou ochranu online identity v reálném čase. Toto řešení současně zůstane nadále nenáročné na systémové požadavky,” uvedl generální ředitel AVG Technologies J. R. Smith.

Behaviorální technologie Sana se podle představitelů firmy „učí” normálnímu chování používaných aplikací a jejich vzájemné interakci. Ohrožení, způsobená chybami v softwaru či uživatelském nastavení, napadením malwarem nebo jinými útoky nutí programy k nestandardnímu chování.

Sana Security se stane včetně jejích výzkumných laboratoří Sana Labs součástí společnosti AVG Technologies a bude dále působit v americkém Silicon Valley.

Autor článku