Hlavní navigace

AVG nabízí verzi 9, bezplatná verze bude v polovině měsíce

6. 10. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies začala nabízet verzi 9.0 svých bezpečnostních produktů. Podle dodavatele by nová verze měla být rychlejší, mít jednodušší uživatelské rozhraní a zlepšit se má i schopnost detekovat malware.

Hlavní prioritou pro nové kombinované antivirové/antispywarové jádro byla podle AVG optimalizace scanování. Soubory jsou při první kontrole označeny jako bezpečné nebo potenciálně nebezpečné. Při následující kontrole program bezpečné soubory vynechává, pokud se nezmění jejich struktura. Výsledkem je mnohem kratší doba testu; až o 50 % v závislosti na konfiguraci systému. Stejně tak se o 10 až 15 % snížila doba bootování programu.

Nová verze AVG 9.0 kombinuje více technologií ochrany před nejnovějšími hrozbami v reálném čase. Nad rámec signatur známých hrozeb využívá AVG 9.0 behaviorální analýzu a technologie cloud computingu, včetně white listů. Program AVG 9.0 je spojením rezidentní ochrany, firewallu a ochrany identity, přičemž jednotlivé moduly mohou sdílet informace o zjištěném malwaru.

Nové AVG má po rozšíření funkce LinkScanner (webový štít) vylepšenou i detekci phishingu. Jednodušší má být uživatelské rozhraní i detekce a odstranění veškerých aplikací, které by mohly s AVG 9.0 působit proti sobě a narušit tím úroveň zabezpečení. Součástí balíku je i nástroj nástroj proti krádežím identity. AVG Identity Protection (IDP) zdokonaluje celkové zabezpečení před hrozbami, které jsou nerozpoznatelné pro běžné antivirové aplikace. IDP pracuje vedle všech nejčastěji používaných antivirů, brání útokům vedeným s cílem krádeže hesel, odcizení podkladů k internetovému bankovnictví a dalších cenných informací. Používá behaviorální analýzu, která zjišťuje odchylky od standardního chování programů v počítači.

CS24

AVG Identity Protection je založena na technologii, kterou AVG Technologies získala po akvizici společnosti Sana Security počátkem tohoto roku (AVG kupuje Sana Software, firmu ze Silicon Valley).

Volná verze AVG Free 9.0 bude k dispozici od poloviny října.