Hlavní navigace

Bamboo tablety od Wacomu

16. 10. 2008

Sdílet

Společnost Wacom přichází s novinkami ohledně tabletů Bamboo a nástroji pro jejich používání. Nová generace Bamboo by měla poskytovat nástroje pro jednodušší a přístupnější osobní digitální svět.

CS24

Bamboo Scribe je jedním z prvních dostupných nástrojů. Jedná se o aplikaci pro rozpoznávání rukopisu, která převádí rukou napsané poznámky na digitální text. Bamboo Scribe a tablet s perem nabízí přirozenou alternativu ke klávesovému vstupu. S Bamboo Space Wacom začal vyvíjet jednoduchou a intuitivní on-line aplikaci pro sběr a sdílení informací ze strany uživatelů. Fotografie, poznámky a náčrtky mohou být tříděny a uspořádávány stejným způsobem jako na stole. Obsah může být jednoduše sdílen přizváním ostatních do individuálního prostoru. Služba bude spuštěna jako beta verze a během následujících měsíců se rozroste.




Pomocí ikony, která je umístěna na pracovní ploše, slouží Bamboo Dock jako brána k novým aplikacím jakož i rostoucí sadě Bamboo Minis. Bamboo Minis jsou malé aplikace, které nabízejí řešení od vyznačování, náčrtků nebo instrukcí na mapě po hraní her pomocí tabletu s perem. Bamboo Dock poskytuje intuitivní způsob navigace za použití pera a umožňuje zůstat na aktuální úrovni, pokud jde o nejnovější nástroje, které budou k dispozici.

Nástroje a aplikace pro Bamboo budou zprvu k dispozici pouze pro OS Microsoft Windows. Verze podporující Mac OS budou následovat v nejbližších měsících.

- - Jakub Kuneš