Hlavní navigace

Battlefield 1943 (Xbox 360)

11. 7. 2009

Sdílet

Kdybych nevěděl co s penězi, vsadil bych tlustý balík na to, že Battlefield 1943 vyjde v opravdových krabicích v obchodech s opravdovými policemi. Namísto toho nabízí Xbox Live Arcade a PlayStation Network ke stažení neuvěřitelně nabitou akci za přijatelných 15 dolarů.

Battlefield 1943 1

Samozřejmě, když jde o DLC, musely být provedeny jisté ústupky, což znamení žádnou single kampaň a nepřítomnost UI botů. To však umožnilo společnosti DICE soustředit se na to, čím je série známá: neuvěřitelně skvělý multiplayer a drsná akce.

Battlefield 1943 2

Koření života (a smrti)

Hra má pouze jednu variantu: zabít nepřítele a obsadit jeho kontrolní body, abyste zamezili příchodu posil. Pokud vás potká nehoda v podobě střely z tanku, oživíte se na jednom z vašich kontrolovaných bodů a vracíte se zpátky do boje. Jakmile tým utratí všechny své tikety na oživení, nemůže dále na Wake Islandu, Iwo Jimě nebo Guadalcanalu bojovat a prohrává. Zní to všechno trošku povědomě, protože 1943 nepřidává ke standardu stanovenému svým předchůdcem před sedmi lety vůbec nic.

Battlefield 1943 3

Dokonce i tváří tvář omezením je brilantností Battlefieldu 1943 jeho variabilita. Přetahování se o nadvládu je svižné, zábavné a ještě příjemnější díky narůstající anarchii. Jak zapůsobíte na tuto šílenou vřavu je jen na vás. Přístup k letadlům, tankům a pojízdným dělům je další alternativou k útoku namísto výsadku za nepřátelskou linii. Široké, otevřené mapy jsou chytře navrženy, aby hráči mohli využívat všech tří typů vojáků. Střelci nemají žádné zvláštní schopnosti, ale chovají se jako útočné jednotky, průzkumníci se mohou proplížit křovinami a umisťovat výbušniny na dálkové ovládání a pěchota bez problémů odpálí tank, zatímco dřepí v zákopu nebo pokropí ostatní vojáky kulometem. A pokud vám zrovna vybraný typ vojáka nesedne, vždy můžete obrat tělo mrtvého soupeře o výbavu a používat ji. Také můžete zasednout za kulometné hnízdo, ukryté kdesi v lesích, ovládnout protiletadlovou artilerii nebo zavolat na pomoc letectvo, které určený cíl pěkně pokropí bombami.

Battlefield 1943 4

Symfonie destrukce

Delikátně navržené ostrovy jsou hustě pokryté opuštěnými budovami, strážnými věžemi, ploty z ostnatých drátů a bariérami z písečných pytlů. Všechny tyto načechrané detaily však v zápětí podlehnou dusotu bot a výstřelům z děl 24 soupeřících hráčů. Pořád však díky zpustošeným budovám a rozbitým mostů zůstává bojiště chaotické tím nejlepším způsobem. Battlefield 1943 vás také neustále odměňuje body, za které získáváte pamětní odznaky a nové hodnosti, což vás dostatečně motivuje, abyste hráli dál.

Battlefield 1943 5

PRO: Uspokojivý zážitek za relativně nízkou cenu; obrovská, skvěle nadesignovaná mapa; velice variabilní.

PROTI: Omezený obsah multiplayeru a naprostá absence UI botů, na kterých lze trénovat.

Battlefield 1943 6

VERDIKT: S uspokojením neustále na dosah lze říci, že u Battlefieldu 1943 strávíte při online hraní spoustu času. Je to střílečka vyrobená pro lakomce, ne jimi: získáváte prvotřídní titul na poli počítačových her za čtvrtinu obvyklé ceny.

HODNOCENÍ: 90%


Autor: Mitchell Dyer, GamePro.com

ICTS24

Překlad: David Kindl

Battlefield 1943 7