Hlavní navigace

Beatles: Rock Band: Podej mi ruku

15. 6. 2009

Sdílet

Hoši zpoza velké louže jsou připraveni vás roztančit a rozkřičet s novou hrou Beatles: Rock Band. Letos na E3 měli jeden z nejlepších trailerů a plně hratelnou verzi v konferenční místnosti.
Beatles
Harmonie tří hlasů

Jedním z klíčových chytáků hry, který Beatles: Rock Band odlišuje od dalších Rock Band her je možnost připojit další dvě zvukové stopy, což hráčům umožní dokonale vychutnat některé z hitů slavné čtyřky. Během příliš dlouhých částí vyplňuje zpěvák (někdy dva nebo tři) takzvaný "fab" metr tím, že se trefují správně do rytmu. Pokud se jim ho povede naplnit, získají za daný úsek písně "bonus 4x fab," který body v tomto úseku zečtyřnásobí. Jak správně hádáte, může být trošku těžké odlišovat stopy jednotlivých hráčů, ale každá má svou barvu a během skupinových částí (kde každý z hráčů zpívá stejnou část, ale neharmonizují) se stopa zbarvuje všemi barvami najednou. Systém funguje překvapivě skvěle, a jakmile si hráči zvyknou, neměl by je mást.

Beatles

Odhadujeme, že nemuzikální hráči, kteří si koupí Beatles: Rock Band budou chtít rovnou přeskočit ke svým oblíbeným písním, aniž by museli procházet celý hlavní mód; a hra je přesně tohle nechá udělat. Od začátku hry může být každá ze 45 písní spuštěna rovnou v quickplay menu, aniž byste museli cokoliv odblokovat. I když je to super, fanoušci by si rozhodně neměli nechat ujít "znovuprožití" kariéry Beatles, kterou hra ukáže na jejich nejznámějších vystoupeních, jako je jejich debut ve státech v Show Eda Sullivana a jejich fantastický vyprodaný koncert na stadionu Shea v roce 1965.

Beatles

Sladké sny

Harmonix (zpěv tří hlasů) také přidává hře mnohem větší intenzitu během těchto písní. Kromě výše uvedených děl kariéry zmíněné výše přichází TB:RB se sekvencí pro písně, které byly nahrány během studiových let Beatles, znázorněných jako "vysněné obrazy". Tyto sekvence zvýrazňují podstaty jednotlivých písní, jako například u "Here Comes The Sun", kde Beatles hrají v zářivém poli osvětleném slunce a psychedelickými barvami. Tato vystoupení začínají se skupinou ve studiu a poté mírné blednou, až se z nich stanou "vysněné obrazy," kde je osvícená pouze skupina a text dané stopy; během těchto písní neuslyšíte žádný zpěv fanoušků. Ačkoliv mě koncept hry z počátku tolik nechytil, byl jsem uchvácen, co dokázali vývojáři během těchto písní provést. Texty tak dávají mnohem větší smysl a jsou lépe pochopitelné.

Beatles

Beatles: Rock Band bude nejspíše jedním z uchazečů o první místo v žebříčku hudebních her. Hra vyjde v září a my už se nemůžeme dočkat.

Beatles

Autor: Andy Burt, Gamepro.com

Překlad: David Kindl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku