Hlavní navigace

BenQ G2400W

1. 12. 2007

Sdílet

BenQ si již v říjnu připravil právě na předvánoční trh skutečně zajímavý displej. Dvacetičtyřpalcový model ...


BenQ si již v říjnu připravil právě na předvánoční trh skutečně zajímavý displej. Dvacetičtyřpalcový model G2400W se díky svému vybavení VGA, DVI i HDMI konektorem stává velice univerzálním modelem. Využít ho mohou tak nejenom počítačoví uživatelé, ale poslouží i pro připojení konzoly nebo Blu-ray přehrávače.
Ovšem papírové parametry ho předurčují pro domácí nasazení, i v testech si vedl vcelku průměrně. Zde se především projevila jeho dýchavičnost díky technologii TN, kterou využívá jeho panel. To je ovšem daň za nízkou cenu této dvacetčtyřky. Klasickým neduhem TN řešení je samozřejmě černá a ani firemní technologie pro úpravu obrazu toho s jejím vylepšením příliš nezmůže. Čekejte tedy obvyklé problémy v krajních odstínech šedé škály. Displej si také „zaproužkoval“ při přechodech mezi některými odstíny v barevné škále – naštěstí při běžném provozu to není příliš patrné, a tak nedochází k tragédiím v podobně masivního slití tmavých ploch. Displej zaslouží pochvalu za minimální vznik artefaktů při sledování filmů. Je to samozřejmě i díky rychlé odezvě samotného panelu, které se daří eliminovat rovněž ghosting. Barevná přesnost, lze-li vůbec u TN o přesnosti hovořit, je odpovídající a lze ji označit za průměrnou. Respektive G2400W nevyrobil žádnou hrubou chybu, která by vybočila z průměrných hodnot pro tuto třídu displejů a i při zobrazení tělové barvy si vedl velice slušně. 7 0604/TJi ?
Verdikt
G2400W je multimediální displej, který uspokojí základní požadavky celé řady uživatelů. 24 " je ideální plocha pro hraní her, poskytuje velice slušný pracovní prostor a dokáže nahradit pro případné sledování filmů menší televizor. Při jeho rozlišení nemá displej problém ani se zobrazením HD rozlišení 1 080p, takže k němu můžete v klidu připojit i některý z přehrávačů Blu-ray nebo HD-DVD, a samozřejmě konzoly.

BenQ G2400W

Úhlopříčka: 24 "
Rozlišení: 1 920 × 1 200 Panel: TN
Odezva: 5 ms
Jas: 250 cd/m2
Kontrast: 1 000 : 1
Zorné úhly: 160 °/160 °
Porty: HDMI, DVI-D, D-Sub
Klady: vybavení porty včetně HDMI, cena
Zápory: pouze průměrné podání barev
Cena vč. DPH: 11 600?Kč
www.benq.cz
Hodnocení: 4

Autor článku