Hlavní navigace

BenQ XL2420G: herní monitor s přidanou hodnotou

25. 12. 2014

Sdílet

 Autor: BenQ
Společnost BenQ představuje vůbec první hybridní monitor na světě, který umožňuje přepínání mezi klasickým režimem a režimem s technologií Nvidia G-SYNC.

Řekněme si nejprve něco o vlastnostech monitoru. Zařízení s modelovým označením XL2420G nabízí obraz o úhlopříčce 24 palců s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 pixelů), dobou odezvy 1 ms, svítivostí 350 cd/m2 a kontrastem o hodnotě 1 000 : 1. Konektivita je umožněna prostřednictvím rozhraní HDMI, DVI i DisplayPort. K dispozicije také rozhraní USB se třemi porty.

BenQ XL2420GTechnologie Nvidia G-SYNC omezuje trhání a sekání obrazu díky synchronizaci obnovovací frekvence monitoru a grafické karty. Hotový snímek je tak zobrazen ihned po svém výpočtu. Rozmazání je pak zabráněno díky využití další technologie s názvem BenQ Ultra Low Motion Blur.

Na režimu G-SYNC není nic nového. Nová je však možnost přepínání tímto režimem a klasickým módem, v rámci něhož jsou k dispozici standardní funkce a technologie nepodporované právě v režimu G-SYNC. Jde o S-Switch, software Display Pilot, Game Mode Loader, Smart Scaling nebo Gaming Refresh Rate Optimization Management, podporující obnovovací frekvenci až do 144 Hz.

CS24

Monitor BenQ XL2420G zakoupíte na českém trhu za doporučenou cenu 16 490,- Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ BenQ