Hlavní navigace

Bethesda Softworks odhalují datadisk TES III: Bloodmoon

17. 2. 2003

Sdílet

Autoři vynikajícího Morrowindu připravují již druhý datadisk...

Vývojáři z Bethesda Softworks po úspěšném Tribunalu oznámili již druhý datadisk k jejich vynikajícímu RPG The Elder Scrolls III: Morrowind. Jmenuje se Bloodmoon a měl by vyjít letos v květnu. Příběh nového přídavku vás zavede na ledový ostrov Solstheim, kde má Impérium v úmyslu založit novou těžební kolonii. Situace však není tak příznivá, jak se zpočátku může zdát, a plánovanou akci hatí proroctví Krvavého měsíce a zvěsti o vlkodlacích.



Jakmile se vydáte lodí na severozápad od Vvardenfellu, dostanete se do úplně jiného světa. Pustiny a uplakané počasí Morrowindu dávají přednost lesům a horám, pokrytým věčným sněhem a ledem. Dočkáte se sněhových bouří, zbrusu nových nepřátel (lesní trollové, vlci, ledová monstra atd.) a dalších prvků, které autoři zatím drží v tajnosti. Příběh datadisku není lineární - budete si moci zvolit, jakou cestou se vydáte. Můžete ochraňovat kolonii, kontrolovat její výstavbu nebo likvidovat vlkodlaky. Třešničkou na dortu je však možnost přidat se k vlkodlakům a zažít originální dobrodružství z druhé strany barikády. Při vzpomínce na Daggerfall se hráčům zastesklo po bojích za chlupatá monstra, a tak se autoři rozhodli splnit jim tajné přání.



Todd Howard z vývojářského týmu nový přídavek komentuje následovně: "Chtěli jsme, aby pro hráče Morrowindu byl Bloodmoon něčím úplně novým. Vše od příběhu až po prostředí tvoří jakousi novou, samostatnou hru ve hře." Zkrátka a dobře, zatím vše nasvědčuje tomu, že se fanoušci tohoto nejlepšího RPG minulého roku rozhodně mají nač těšit.

Autor článku