Hlavní navigace

Bezdrátové repro Panasonic SC-ZT2

8. 6. 2010

Sdílet

 Autor:
Panasonic představil luxusní 2.0 audio systém s velmi vysokými reproduktory a emulací prostorového 7.1 zvuku.

Panasonic SC-ZT2 je audio systém pro ozvučení domácího kina. Výrobce slibuje 7.1 kanálový zvuk, to se však bude muset pěkně ohánět, aby toho dosáhl s jen dvěma reproduktory. Na druhou stranu to nejsou jen tak nějaké „repráky“, ale extra vysoké a tenké reproduktory připomínající mrakodrapy. A aby toho nebylo málo, libovolné umístění reproduktorů je ještě snadnější díky bezdrátovému přenosu signálu z centrální jednotky.

Bohužel Panasonic neuvádí výšku SC-ZT2, nicméně sděluje alespoň, že každý reproduktor má v sobě čtyři jednopalcové (2,54cm) tweetery. Oba reproduktory mají také woofer s průměrem 5“ (12,5 cm), které vytváření nízké frekvence obvykle zajišťované jedním subwooferem. Vzhledem k propagovanému prostorovému zvuku se bude muset SC-ZT2 pravděpodobně spoléhat na odrazy od země i od stěn. Výsledek tak není zaručen, ale stále to bude lepší než standardní integrované repro v televizorech.

Panasonic SC-ZT2 je kompatibilní s ARC (Audio Return Channel) i Dolby TrueHD a DTS. Dostupný by měl být systéme v nejbližší době, doporučená cena v USA je 1000 dolarů (~20000 korun) a Panasonic je logicky doporučuje jako „to pravé“ k vlastním 3D televizím.

Panasonic SC-ZT2