Hlavní navigace

Bezdrátové volání ze slunečního stínítka

1. 9. 2007

Sdílet

Společnost Pama přichází se zajímavým řešením handsfree, zařízení jednoduše upevníte na sluneční clonu v aut...


Společnost Pama přichází se zajímavým řešením handsfree, zařízení jednoduše upevníte na sluneční clonu v autě.
Už při prvním pohledu na přístroj s rozměry 108 × 59 × 31 mm a hmotností 134 g vám musí být jasné, že tento tlouštík se vám do ucha rozhodně nevejde. Co však zařízení pobralo na váze, rozhodně neztrácí na eleganci. Střídmý designér vložil do černého obalu lesklý kovový pruh, uprostřed něhož se nachází dvanáctimístný monochromatický LCD displej. Pod ním naleznete trojici funkčních tlačítek, pomocí nichž ovládáte celý přístroj. Zapínání zařízení návrháři vyřešili výsuvným mikrofonem v pravém horním rohu, jehož vytažení uvede soupravu do pohotovostního režimu. Na zadní straně pak najdete kulatou mřížku reproduktoru pro hlasitý odposlech. Upevnění na stínítko v autě je bezproblémové a díky otočnému rameni umožňuje použití ve sklopeném i vyklopeném stavu. V balení naleznete ještě nalepovací úchyt na palubní desku, externí sluchátko a pochopitelně taktéž nabíječku do autozapalovače i do klasické elektrické sítě.
Pokud si přístroj prohlédnete pozorněji, naleznete na spodní straně dosti překvapivý slot pro SIM kartu. Neznamená to však, že byste z bezdrátové soupravy mohli přímo telefonovat, k volání pochopitelně vždy potřebujete spárovaný mobilní telefon. Zařízení si místo toho umí načíst z PIN kódem nechráněné SIM karty až 250 kontaktů, které se pak zobrazují na displeji, pokud vám volá příslušný člověk ze seznamu. A nejen to. Kromě hlasového vytáčení můžete přímo na „bezdrátu“ listovat seznamem kontaktů a vytáčet jejich čísla. Vedle této praktické činnosti lze s přístrojem provádět všechny standardní funkce, jako s každým headsetem. Univerzální tlačítko tak přijímá, ukončuje či odmítá hovory a rovněž potvrzuje volby v seznamu kontaktů. Nechybí samozřejmě ani tlačítka pro ovládání hlasitosti. Poněkud nepříjemným neduhem je přístup do seznamu dlouhým přidržením tlačítka Vol. –, které vždy také „nevyžádaně“ zeslabí hlasitost o jeden dílek.
Zabudovaný mikrofon je kvalitní, i na metrovou vzdálenost dokáže dobře zachytit a nezkresleně přenést hlas volajícího. Navíc se v něm neodráží zvuk z hlasitého odposlechu. Reproduktor za mikrofonem nezaostává – mluvenému slovu je dobře rozumět, i když je přístroj nalepený na sluneční cloně.

Pama PNG Alpha Sun Visior

Bluetooth v. 2.0, Class II. Identifikace volajícího, možnost zkopírování tel. seznamu ze SIM karty do paměti. Doba hovoru: více než 15 h, více než 250 h
pohotovostní režim.
Klady: seznam kontaktů, hlasitý odposlech, mikrofon
Zápory: rozměry, zeslabení při vstupu do seznamu
Cena vč. DPH: 2 617 Kč
www.huramobil.cz
Hodnocení: 3

Autor článku