Hlavní navigace

Bezdrátový rozvod hudby

1. 1. 2007

Sdílet

Logitech Wireless DJ Music System rozehraje celý byt Společnost Logitech nám k testu poskytla nový bezdrátový hud...


Logitech Wireless DJ Music System rozehraje celý byt


Společnost Logitech nám k testu poskytla nový bezdrátový hudební systém, s nímž můžete jednoduše vyřešit problém propojení stolního počítače či notebooku s jakýmkoliv hudebním stereo systémem nebo multimediálními reproduktory s vlastním zesilovačem zejména v situaci, kdy jsou dále od sebe či dokonce v jiné místnosti.
Logitech je známý svými hi-tech hračičkami, jejichž nová generace pravidelně každý podzim zaplavuje trh. Mezi letošními novinkami naleznete i tento bezdrátový hudební systém, vyznačující se jednoduchým zapojením a slušným dosahem i v případě, že mu do cesty postavíte masivní cihlovou zeď. Bezdrátový přenos funguje na proprietární technologii Music Anywhere, jejíž specifikace drží Logitech tajnůstkářsky pod pokličkou. Vlastní instalace je velmi jednoduchá: do USB portu vašeho počítače zapojíte vysílač (USB Music Transmitter), reproduktory či stereo systém propojíte s přijímačem (Music Receiver/Dock) a podstoupíte instalaci softwaru Logitech StreamPoint. Úspěšné spojení signalizuje rozsvícení modré diody na obou částech přístroje, a přehrávání může začít. Kvalita zvuku nás příjemně překvapila nedočkáte se sice absolutně věrného zvuku, ale s hudební reprodukcí budete nejspíše spokojeni.
Je třeba zdůraznit, že dodávaný software podporuje pouze tři softwarové přehrávače Windows Media Player, Apple iTunes a Musicmatch Jukebox. Pokud tedy používáte jiný, budete se bohužel muset přizpůsobit. Je možné, že se časem dočkáme rozšíření, ale v současné době si budete muset vystačit s těmito kousky. Logitech Wireless DJ Music System totiž řídíte stylovým dálkovým ovladačem (přijímač rovněž plní funkci stojánku a nabíječky), který se zmíněnými přehrávači komunikuje. Na jeho modře podsvíceném LCD displeji jsou zobrazeny i seznamy skladeb přenesené z PC. Nechybí ani playlisty, řazení podle autora (skupiny), hudebního žánru a dalších měřítek. Za zmínku stojí i funkce DJ List, s níž si bez přerušení reprodukce můžete upravovat seznam preferovaných a aktuálně přehrávaných skladeb. Nový hudební systém podporuje nejrozšířenější formáty (např. MP3, AAC a WMA) a zvládá rovněž internetová rádia nebo poslední dobou tolik oblíbené podcasty. Ovladač by, pravda, mohl být o něco menší rozměry jsou ale daní za rozměrný displej a velká tlačítka. V dnešním věku doslova chorobné miniaturizace vám ovladač s rozměry 57 x 210 x 15 mm doslova vyrazí dech.
Pochvalu si naopak zaslouží dosah Music Anywhere, kterým jsme byli mile překvapeni. Po zkušenostech se starším Logitech Wireless Music System for PC jsme nepředpokládali, že bychom s novým hudebním systémem uspěli i mezi cihlovými zdmi. Počítač s vysílačem tedy můžete mít v jedné místnosti a ve druhé místnosti o 10 metrů dále umístit reproduktory s přijímačem. Na větší vzdálenost už ale přece jen přenos občas zaškobrtne výrobce sice slibuje dosah až 50 metrů, na ten bychom ale spoléhali pouze v případě přímé viditelnosti. Zajímavá je též možnost pořízení přídavných přijímačů (zhruba 2 000 Kč za jeden), s jejichž pomocí pak můžete pouštět hudbu z PC až v deseti různých místnostech. Vskutku stylové a elegantní řešení, které ale ve větším bytě už trochu leze do peněz.

Logitech Wireless DJ Music System

velmi jednoduché zapojení
podpora internetových rádií
pohodlné ovládání
velký dálkový ovladač
vyšší cena
malý počet podporovaných softwarových přehrávačů
Cena vč. DPH: 6 990 Kč
K testu zapůjčila firma: Logitech
www.logitech.com