Hlavní navigace

Bezpečnostní přehled: Byl útok na Google sofistikovaný, nebo amatérský?

16. 3. 2010

Sdílet

Jak rozpoznat teroristu, jak automaticky aktualizovat veškeré aplikace na PC... V úterý budeme pravidelně přinášet přehled bezpečnostních novinek a komentářů připravený ve spolupráci se serverem SecurityWorld.cz.

Dodavatelé zabezpečení mnohdy současně nabízejí nástroje pro dosažení shody s předpisy. Jsou ale obě tyto kategorie totožné? Znamená dodržení shody s předpisy nutně také odpovídající bezpečnost?

Více na SecurityWorld.cz

 

Existuje nějaká kombinace detekovatelných charakteristik, která by upozornila na potenciálního teroristu (tedy vybrala dejme tomu na letišti lidi představující zvýšené riziko)? Stačí prostě měřit maximum údajů (kamerové systémy, monitoring zvuků, chemický nos...) a pak je nějakým algoritmem vyhodnotit?

Více na SecurityWorld.cz

 

Kdo má nastavené automatické aktualizace Microsoftu, nemusí se o řadu bezpečnostních problémů se svým operačním systémem příliš starat. Jiné aplikace ale vyžadují aktualizace vyhledávat a stahovat ručně, nebo i když nějaká automatizace existuje, uživatel musí sledovat a používat celou řadu různých mechanismů. To je nepohodlné až nemožné. Nastal čas nabídnout nějakou aplikaci, která by se starala o aktualizace softwaru bez ohledu na jeho dodavatele?

Více na SecurityWorld.cz

 

Útok na Google na konci loňského roku byl pokládán za příklad jedné z nejsofistikovanějších akcí tohoto druhu vůbec. I proto se spekulovalo o tom, že útočníci nemohli postupovat nezávisle, ale dostalo se jim i nějaké podpory čínské vlády. Podle jiných názorů byla ale celá akce amatérská a uspěla jen náhodou. O jaké skutečnosti se opírá tato interpretace?

Více na SecurityWorld.cz

 

CS24

Microsoft se domnívá, že by kompromitovaná PC měla být odpojena od Internetu, aby se z nich nemohl šířit malware či spam. Vice prezident Microsoftu Scott Charney to dokonce přirovnává k boji proti kuřákům...

Více na SecurityWorld.cz