Hlavní navigace

Bezpečnostní produkty Symantecu získaly certifikaci EAL2

12. 9. 2008

Sdílet

Produktům Endpoint Protection 11.0 a Network Access Control 11.0 byla udělena certifikace EAL2 podle Společných kritérií rozšířená o míry záruky ALC_FLR.2 a AVA_MSU.1 (EAL2+).

Produktům Endpoint Protection 11.0 a Network Access Control 11.0 byla udělena certifikace EAL2 podle Společných kritérií rozšířená o míry záruky ALC_FLR.2 a AVA_MSU.1 (EAL2+). Oznámila to firma Symantec.
Tato certifikace zákazníkům zaručuje, že produkty Endpoint Protection a Network Access Control prošly důsledným procesem analýzy a testování a vyhovují normám schváleným Mezinárodní organizací pro normalizaci (ISO). Společná kritéria (CC) jsou důležitým celosvětovým standardem hodnocení bezpečnostních produktů, protože certifikace podle těchto kritérií jsou uznávány ve 25 zemích v různých částech světa.
Jak vyplývá z této nedávné certifikace, produkt Endpoint Protection vyhovuje Profilu ochrany vlády USA pro antivirové aplikace pro pracovní stanice v prostředích se základní robustností, verze 1.1 ze 4. dubna 2006. Další informace o certifikacích podle Společných kritérií najdete na adrese zde.
Software Endpoint Protection, ve kterém se spojuje aplikace AntiVirus s pokročilou prevencí hrozeb, poskytuje ochranu proti škodlivému kódu pro přenosné počítače, stolní počítače a servery. Poskytuje ochranu proti důmyslným útokům, které obcházejí tradiční bezpečnostní opatření, například proti virovým nástrojům, novým útokům a mutujícímu spywaru. Software Network Access Control bezpečně ovládá přístup k podnikovým sítím, prosazuje zásady zabezpečení koncových bodů a snadno se integruje se stávajícími síťovými infrastrukturami.

Autor článku