Hlavní navigace

Bezplatná FIFA a NBA pro Evropu

12. 4. 2009

Sdílet

Společnost Electronic Arts přemýšlí o tom, že uvede bezplatné verze titulů FIFA Online 2 a NBA Homecourt také v západním světě.

Společnost Electronic Arts přemýšlí o tom, že uvede bezplatné verze titulů FIFA Online 2 a NBA Homecourt také v západním světě. A o co že se vlastně jedná? Tyto dvě hry jsou velice populární v Asii, zejména potom v Jižní Koreji, kde běží na úspěšném finančním modelu free-to-play.

To znamená, že za vstup do hry sice nic neplatíte, ale peníze vydáváte až za konkrétní věci a zlepšení, které vám mohou ve hře pomoct. Veřejnosti tyto úvahy Electronic Arts sdělil šéf sportovní divize Peter Moore.

Zároveň ale dodal, že je neprve zapotřebí vymyslet způsob, jak docílit toho, aby tyto bezplatné hry nekanibalizovaly prodeje klasických krabicových či digitálních verzí, za jejichž pořízení se platí peníze. Měly by to tak být vedle sebe existující alternativy.

Electronic Arts už určité kroky tímto směrem naznačila. Například next-genové verze svých her nepřináší na počítačové platformě, ale pouze na konzolích. Navíc třeba NHL 10 na počítačích už vůbec nevyjde, stejně tak nové NBA. FIFA by tyto dvě série mohla brzy následovat.

CS24

Tím by se na počítačích uvolnil prostor právě pro free-to-play alternativy, za které by se platilo formou mikrotransakcí za nejrůznější bonusové předměty apod. Ostatně, EA je velkým zastáncem této strategie. Pro západní svět už na tomto modelu chystá Battlefield Heroes nebo Need for Speed World Online.

Zdroj: Gamester.de