Hlavní navigace

Poslat mail Obamovi? Dnes raději ne.

28. 1. 2009

Sdílet

Outlook server Bílého domu je mimo provoz. Zaměstnanci prezidenta jsou nuceni používat kopírky místo emailu.

Sotva týden po prezidentově inauguraci hlásí Bílý dům potíže se svým emailovým serverem, který z dosud neobjasněných důvodů spadl.

Výpadek emailu je poněkud ponižující pro nového prezidenta, který založil svou kampaň na využívání všech možných druhů nových technologií. Avšak nyní Obamu nezachránilo ani jeho zázračné BlackBerry a jeho zaměstnanci a spolupracovníci jsou teď odkázání na vytváření fotokopií místo posílání dokumentů skrze vnitřní síť Bílého domu.

Technického výpadku využila široká komunita amerických bloggerů k vtipkování na adresu prezidenta a jeho administrativního aparátu. Například Mark Ambinder na svém blogu píše: „Možná by to mohl být důvod, proč Robert Gibbs (tiskový mluvčí) neodpovídá na vaše emaily - momentálně. On sice na maily neodpovídá vůbec, ale teď má alespoň výmluvu."

„Lidi, omlouváme se. Žádný mail poslaný toto ráno do Bílého domu nebyl přijat, protože George Bush zničil naše emaily těsně předtím než opustil svůj úřad," utahují si z bývalého prezidenta na serveru wonkette.com.

Tvoření různých seriózních i vtipných příčin, které mohly způsobit neočekávaný výpadek, nadále živí prezidentova kancelář, jejíž zaměstnanci odmítají podat jakékoli informace „z bezpečnostních důvodů".

Byl pro vás článek přínosný?