Hlavní navigace

Bing rozšiřuje záběr vyhledávání na sociální sítě

6. 7. 2009

Sdílet

Už dlouho se mluvilo o tom, že společnost Google má v plánu rozšířit svůj vyhledávač o schopnost vyhledávat ve společenských sítích jako je například Twitter. Ale ve čtvrtek Google přeběhla společnost Microsoft, která tuto funkci nově nabízí ve svém prohlížeči Bing.

Sean Suchter, generální manažer pro technologie vyhledávání firmy Microsoft, uvedl ve svém příspěvku na blogu, že společnost začleňuje více dat v reálném čase do výsledků hledání. Teď ze začátku bude Bing prohlížet na Twitteru příspěvky pouze od známých uživatelů této služby, například od bývalého více prezidenta Ala Gorea nebo moderátora soutěže American Idol Ryana Seacresta, ze světa technologie například od Dannyho Sullivana, redaktora serveru SearchEngineLand.com nebo Kary Swisherové, která píše o technologii pro The Wall Street Journal.

"Dlouho jsme diskutovali o hledání v reálném čase v datech, která byla vytvořena hlavně Twitterem, napsal Suchter, který byl v minulosti zaměstnán jako více prezident oddělení vyhledávací technologie u společnosti Yahoo. "Sledovali jsme tento fenomén se zaujetím dlouhou dobu, abychom zjistili co zákazníci skutečně chtějí. V tuto dobu neindexujeme celý Twitter. Na začátek jsme vybrali několik tisíc stránek uživatelů podle počtu čtenářů a příspěvků."

Pokud někdo zadá do vyhledávače Bing například jméno Al Gore v souvislosti s Twitterem, uvidí mezi výsledky hledání poslední twitterové zprávy Ala Gorea. Pokud se u uživatelů internetu tato funkce osvědčí, nebude nejspíše Bing dlouho jediný, kdo bude nabízet funkci hledání v Twitteru. Možnost, že Google vytvoří hledání v mikroblogu jako je například Twitter, byla hlavním tématem v posledních několika týdnech. Mluvčí společnosti Google nepotvrdil ani nevyvrátil tyto zvěsti.

Hadley Reynolds, analytik ve firmě IDC, řekl před časem, že poskytování podobné služby by byl od společnosti Google chytrý krok. "Google chce být stránkou se světovými informacemi na jednom místě a Twitter je částí této oblasti," dodal. "Vlastní vyhledávač stránky Twitter má rozpačité ohlasy. Google pracuje s hledáním deset let a Twitter začal teď, to musí být poznat."

Více si o úspěšném rozjezdu vyhledávače Bing můžete přečíst v článku Vyhledávač Bing od Microsoftu zvyšuje svůj podíl.