Hlavní navigace

BitTorrent Sync: synchronizace souborů bez cloudu - 2.díl

6. 8. 2014

Sdílet

 Autor: © mikiekwoods - Fotolia.com
Pokud pro synchronizaci souborů mezi různými zařízeními používáte některou z cloudových služeb, možná vám vadí, že musíte soubory určené k synchronizaci ukládat na cizí server. Jde to ale i jinak!

Cloudové služby jako je kupříkladu OneDrive či Dropbox jsou tak jednoduché, že jejich konfiguraci zvládne i dítě. Stejně tak je tomu i při využití těchto služeb pro synchronizací souborů mezi jednotlivými zařízeními. Zcela zásadní nevýhoda však spočívá v tom, že všechny takové služby vás nutí, abyste si své soubory ukládali na servery třetí strany. Pokud patříte mezi ty uživatele, kterým to vadí, máme pro vás řešení. 

 

Předchozí díl

Začínáme

Spuštění služby BTSync je velmi snadné. Stačí stáhnout příslušný program z internetové stránky služby, nainstalovat jej a ponechat při instalaci všechny standardní volby. Po instalaci se vám zobrazí tzv. "secret" – textový řetězec obsahující písmena a čísla, který ve službě identifikuje první složku, kterou budete sdílet mezi zařízeními. Zatím si tohoto textového řetězce nemusíte všímat – budete jej potřebovat později, přičemž vám prozradíme, jak si jej znovu zobrazíte.

 Takto se vám služba BitTorrent Sync zobrazí po své instalaci

Po skončení instalace se vám automaticky otevře okno BTSync. Vzhledem k tomu, že nyní máte BTSync nainstalován pouze na jednom počítači, můžete v tuto chvíli v podstatě pouze přidávat do seznamu složky, které chcete, aby se synchronizovaly. Složku přidáte prostřednictvím záložky My Sync a tlačítka Add Folder.

Nyní je třeba nainstalovat software pro službu BTSync i na další zařízení. BitTorrent Sync podporuje pestrou paletu mobilních i desktopových operačních systémů – my se v tuto chvíli nejprve zaměříme na synchronizaci s ostatními počítači.

CS24

 

Pokračování