Hlavní navigace

Black & White 2 - první dojmy

19. 9. 2005

Sdílet

Otestovali jsme další mistrovské dílo Petera Molyneuxe a týmu Lionhead Studios. Nahlédněte s námi do úžasného světa Black & White 2 a staňte se alespoň na chvíli mocným bohem. Podrobnou recenzi najdete v říjnovém GameStaru!

Říjnové vydání Black & White 2 se nezadržitelně blíží a my jsme měli tu čest otestovat další skvost od Lionhead Studios se značným předstihem. V roli boha jsme strávili několik příjemných dní i nocí a můžeme s radostí oznámit, že očekávané pokračování slavné originální hry vypadá přímo skvěle.

Stejně jako v prvním dílu dojde i na začátku Black & White 2 ke zrození boha, jehož identitu ihned převezmete. Celou hrou vás budou doprovázet staří známí - ďáblík a bůžek. S nimi si opět užijete spoustu legrace a také vás seznámí s ovládáním. Prvním úkolem je výběr zvířete (opice, lev, vlk a kráva), jež časem vyroste v gigantického tvora a pomůže vám jak s budováním města, tak i s válčením. Jakmile opustíte základní ostrov, vrhnete se za vaším věrným národem Řeků. Ti jsou napadeni krvelačnými Aztéky, a tak jich několik zachráníte a přesunete se do severnějších oblastí. Zde se naučíte základní principy hry a zjistíte, že hra za dobro a zlo je tentokrát mnohem odlišnější. Skvělou novinkou je propracovaný informační systém, díky němuž jsou všechny vaše činy či akce vašeho zvířete v reálném čase označovány nálepkami Good (dobro) nebo Evil (zlo). V Black & White 2 se tedy rozhodně neztratíte a budete mít přehled nad veškerým děním.

Znepřátelené národy získáte na vaši stranu cestou dobra nebo zla či jejich kombinací. Pokud se stanete hodným bohem, budete zvelebovat a rozšiřovat vaše město, abyste nalákali ostatní. Zlí bohové se naopak spolehnou na mučení, trýznění a dobývání pomocí armád. Absolutní lahůdkou je pak výuka zvířete, jež je mnohem jednodušší a tím i zábavnější než v původním Black & White. Tato božská bytost vám totiž konečně pokládá otázky a vy na ně přímo reagujete buď pohlazením nebo fackováním. Přibylo rovněž obojků, s nimiž můžete zvířeti rozkazovat mnohem lépe než předtím.

Základním stavebním kamenem Black & White 2 jsou body pocty, jež získáváte plněním různých úkolů. Za ně si pak následně kupujete plány na nové budovy, božské zázraky a další bonusy. Nechybí ani speciální minihry v podobě stříbrných svitků, v nichž se nevyhnete chytání nově narozených jehňátek či transportu sudů s alkoholem. Více se o Black & White 2 dozvíte v říjnovém GameStaru (obsah), kde najdete podrobnou recenzi (galerie screenshotů). Nové číslo bude v prodeji již tento pátek, tedy 23. září 2005!

Autor článku