Hlavní navigace

BlackSite: Area 51

1. 12. 2008

Sdílet

Pravda je někde venku. Patrně ztracena v Nevadské poušti za ostnatým drátem vojenské základny, všeobecně známé ...


Pravda je někde venku. Patrně ztracena v Nevadské poušti za ostnatým drátem vojenské základny, všeobecně známé jako Area 51.

Společnost Midway bez velkého humbuku připravuje nadějně vypadající first-person akci BlackSite: Area 51. Celému projektu šéfuje Harvey Smith, tedy člověk, který pracoval například na skvostu System Shock a hlavně na herní nirváně Deus Ex. Nad Oblastí 51 se opět zatmělo slunce a zastínily ho talíře plné nepřátelsky naladěných mimozemšťanů. Vláda Spojených států si to samozřejmě nenechá líbit a z válkou zmítaného Iráku vytáhne Aerana Pierce, velmi schopného velitele. Čeká ho nelehký úkol: s partou vojáků a vojand nakopat vetřelce do zelených zadků a poslat je zpátky domů, nejlépe nohama napřed.
V prvním dílu hráč zůstal sám jako voják v poli. Ne tak zde – pomocí jednoduchého rozhraní budete ovládat malý tým specialistů. Přítomnost dalších lidí po vašem boku je asi největší zajímavostí hry. Vaše chování se bezprostředně promítne do bojových akcí vašich spolubojovníků. Ti se budou chovat podle toho, jak jim půjdete příkladem – budete-li neohroženě pálit do vetřelců a nikdy neustoupíte, budou se bít jako lvi, klidně holýma rukama. Ovšem pokud se začnete zbaběle schovávat za každým rohem, vaši bratři ve zbrani se rozbrečí i po bodnutí včelou. Členové vašeho týmu se pyšní také různými unikátními schopnostmi. K cíli nevede pouze jedna cesta a zejména střety s emzáky můžete řešit několika způsoby.
Hru pohání Unreal 3.0 engi-
ne, což je dostatečnou zárukou kvality. Téměř vše půjde zničit a rozstřílet a jakmile se strhne přestřelka, nebude místo střetu přes všechno to sklo, prach, kusy zdí a šrapnelů ani pořádně vidět. Na závěr dodáme, že do multiplayeru by se měl vrátit kooperativní režim.



TÝMOVÁ FIRST PERSON AKCE
8.0

www.blacksitegame.com