Hlavní navigace

Blokujte v iOS 7 jednotlivá čísla

17. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Apple/IDG News Service
Zná to asi každý, kdo má telefon – sem tam zavolá někdo kvůli průzkumu, za chvíli už otravují s novou nabídkou banky a do třetice vám zvedne tlak někdo, kdo už volá několikátý den za sebou, protože má špatně uložené číslo svého známého.

Blokování čísel zpravidla vyžaduje asistenci vašeho mobilního operátora, ale pokud máte iPhone s iOS 7, můžete si vybrané kontakty zablokovat sami – blokovaní lidé už vám nebudou moci volat, psát textové zprávy ani s vámi započít instanci Facetime.

Jestliže se rozhodnete někoho blokovat, můžete na to jít dvěma způsoby – buď přes váš seznam kontaktů nebo přes aplikaci Nastavení. Pro zablokování někoho, koho už máte ve svém seznamu kontaktů, otevřete aplikaci Kontakty, zvolte kartu kontaktu, posuňte stránku dolů a klepněte na Blokovat tohoto volajícího (Block this Caller).

Jestliže blokujete někoho, kdo je na vašem seznamu nedávných volajících v aplikaci Telefon, musíte klepnout na i, čímž se dostanete k jeho kartě kontaktu, jinak je proces blokace úplně stejný.

iOS 7 blokování uživatelů

Chcete-li svůj seznam blokovaných upravit rychleji, otevřete aplikaci Nastavení a zde zvolte buďto nastavení telefonu, zpráv nebo Facetime. Posuňte stránku dolů na Blokovaní (Blocked), čímž se dostanete k možností přidávání nebo odebírání lidi na a z černé listiny. Pro přidání kontaktu klikněte na Přidat nový... (Add new), pro odebrání švihněte prstem přes jméno dané osoby zprava doleva a následně klepněte na tlačítko Odblokovat (Unblock), které se objeví na displeji.

ICTS24

Uvědomte si, že jakmile někoho zablokujete, nebude vám tento člověk schopen zavolat, psát vám textové zprávy či konverzovat s vámi na Facetime. Nemůžete zablokovat člověka, aby vám psal zprávy, a zároveň stejnému člověku povolit, aby vám volal. Blokujte proto zodpovědně.

Zdroj: IDG News Service