Hlavní navigace

Blu-ray přehrávač Sony BDP-S360

21. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Sony uvádí Blu-ray/DVD přehrávač BDP-S360, který by měl nabízet velmi dobrý poměr ceny a výkonu plus pokročilé funkce jako dekódování zvuku DTS-HD a Dolby TrueHD.

Sony BDP-S360 je „entry-level“ Blu-ray přehrávač, který by měl zaujmout lidi požadující slušnou nabídku nejpoužívanějších funkcí, přitom za poměrně lákavou cenu. Je výsledkem přirozeného procesu, kdy funkce dříve vyhrazené jen těm nejlepším a nejdražším modelům se stávají i výbavou výrobků střední třídy.

Ve své cenové kategorii je BDP-S360 první BD přehrávač Sony, který má interní zpracování zvuku DTS-HD a Dolby TrueHD, díky čemuž umí přes připojení A/V receiver přehrávat i 7.1 zvuk.

Přehrávač podporuje Blu-ray Profile 2.0, to znamená BD-Live funkce - možnost stahování nebo streamování bonusového obsahu. Například nepoužité scény, trailery z filmů a hry vycházející z filmů. USB port umožňuje uložení souborů stažených z internetu na externí USB flash disk a samozřejmě z něj také přehrávat soubory.

S BDP-S360 myslí Sony i na majitele DVD disků, technologie převzorkování videa v nižším rozlišení na plné HD 1080p „Precision Cinema HD Upscale“ by měla podávat velmi dobrý výkon, nicméně nechejme se překvapit.

Sony také slibuje velmi rychlé spuštění přehrávače za šest sekund a Bonus View s funkcí obrazu v obraze (Picture-in-Picture - PIP), což v praxi znamená například možnost zobrazit si komentář autorů při sledování filmu.

BDP-S360 disponuje technologií Sony Precision Drive, která se stará o korekci nerovností disků ve třech směrech a stabilizuje přehrávání prohnutých nebo poškrábaných Blu-ray a DVD disků. Podporuje také výstupní formát videa Deep Colour a AVCHD disky kódované technologií x.v.Color (xvYCC).

Dostupný by přehrávač měl být během května (máj), přičemž doporučená v USA je 300 dolarů (~6300 korun, ~230 euro).

ICTS24

Sony BDP-S360

Sony BDP-S360