Hlavní navigace

Blu-ray přehrávač Harman Kardon BDP 10

13. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Harman Kardon oznámila, že brzy v Evropě vydá svůj první Blu-ray přehrávač BDP 10, který bude podporovat BD-Live i BonusView.

Blu-ray přehrávače se stávají čím dál běžnější záležitostí, svůj první model ohlásila i firma Harman Kardon. BDP 10 má podporu Blu-ray Profile 2.0, což znamená vymoženosti jako BD-Live a BonusView, tedy možnost zobrazovat extra obsah i stahovat ho z internetu, tedy pokud je přehrávač k němu připojen.

BDP 10 také umí přehrávat 1080/24p filmy bez pulldown konverze, což je dnes žádanou vlastností. Samozřejmostí je přehrávání videa v nižším rozlišení s převzorkováním na 1080p, včetně DVD a DivX formátu, JPEG obrázků a to vše i z externího USB disku.

Harman Kardon je výrobce známý především high-end audio elektronikou pro domácí kina a obvykle ve svých výrobcích nemá podporu vícekanálového analogového zvuku, místo toho se spoléhá na digitální audio. U BDP 10 slibuje HK širokou podporu audio formátů, což zřejmě znamená Dolby TrueHD a DTS-HD, nicméně přesné podrobnosti, tedy stupeň podpory, není znám.

Konektory zahrnují HDMI 1.3a s x.v.Color výstupem, komponentní a RCA video výstupy, síťový Ethernet, koaxiální a optické digitální audio i analogové dvoukanálové stereo.

Esteticky působí přehrávač dobře, jediným vzhledovým nedostatkem se zdá být poněkud nápadný nekrytý USB port v pravé části.

Přehrávač bude nejprve uveden během několika týdnů v Evropě s cenou kolem 700 euro (~19000 korun), teprve později by se ho měli dočkat i zákazníci jinde.

 

CS24

Harman Kardon BDP 10

Harman Kardon BDP 10