Hlavní navigace

Botanika 1 - vybrané čeledi dvouděložných rostlin

1. 9. 2008

Sdílet

Botanika 2 - dvouděložné byliny, keře a stromy Dvě výše anoncovaná CD představují samostatné díly řady ...



Botanika 2 - dvouděložné byliny, keře a stromy


Dvě výše anoncovaná CD představují samostatné díly řady výukových programů určených pro výuku přírodopisu a biologie pro žáky 2. stupně základních škol, výrobce je ale doporučuje i pro studenty škol středních. Nicméně vzhledem ke své obsažnosti si jistě najdou příznivce rovněž mezi staršími obdivovateli bohatého světa rostlin.
Výuková část v případě prvního dílu obsahuje 606 interaktivních obrazovek, které jsou rozděleny do 12 kapitol probírajících nejvýznamnější čeledi dvouděložných rostlin. Botanika 2 pak nabízí 668 interaktivních výukových obrazovek, jež se dělí do 14 kapitol, v nichž se postupně probírají dvouděložné byliny, keře a stromy. Výrobce si zaslouží pochvalu za rozhraní a srozumitelnost poskytovaných informací. Obecné pojmy jsou vysvětlovány na realisticky ztvárněných nákresech. Pro zpříjemnění práce s programem a pro udržení zájmu připravil výrobce také doplňovačky, velké srovnávací obrazovky, přiřazovací obrázkové úkoly, řazení do dvojic či práci s tabulkami. Všechny texty jsou také příjemně namluveny.
Tituly mají i svoji procvičovací část. Ta u prvního dílu nabízí ve 12 kapitolách 336 obrazovek s úkoly, jejichž cílem je prověřit znalosti studentů. U druhého dílu se pak jedná o 668 interaktivních výukových obrazovek, které jsou rozděleny do 14  kapitol.
Titul doplňují pracovní listy, které umožňují procvičování a opakovaní získaných vědomostí i bez přítomnosti PC. Celkem je připraveno 83 stran (u dvojky 95) pestře ilustrovaných pracovních listů. Žáci zde mohou luštit doplňovačky nebo poznávat rostliny. Pro snadnou kontrolu je připravena i varianta s doplněnými správnými odpověďmi. Součást celku tvoří také encyklopedie. Najdete v ní rostliny doplněné o fotografie, ilustrace a nákresy.
Výukové programy této řady jsou multiplatformní, lze je tedy používat nejen na počítačích s operačním systémem Windows, ale i Linux nebo Mac OS 9 a X (Apple). 8 0456/CZ o

Botanika 1

Botanika 2

Perfektně zpracované téma botaniky –vhodné jak pro školáky, tak i pro nadšence v daném oboru.
? pracovní listy, procvičovací část, hlasový komentář
? vyšší cena

Cena vč. DPH: 630?Kč Poskytl: Terasoft,
www.terasoft.cz

Autor článku