Hlavní navigace

Brány Invexu a Digitexu se otevřou již zítra

22. 10. 2007

Sdílet

Zítra, v úterý 23. října v 9 hodin, se znovu po roce otevřou brány Mezinárodních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex, které se jako vždy konají na brněnském výstavišti.

Zítra, v úterý 23. října v 9 hodin, se znovu po roce otevřou brány Mezinárodních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex, které se jako vždy konají na brněnském výstavišti.

Veletrhy budou opět pětidenní, ovšem oproti minulým ročníkům dochází k posunu konání na úterý až sobotu (tedy na 23.–27. října), aby Invex a Digitex bylo možné navštívit i v den pracovního volna. Akce se uskuteční v nejmodernějších pavilonech brněnského výstaviště, v nichž letos bude přes 500 vystavovatelů z 21 zemí světa prezentovat zajímavosti z oblasti informačních a komunikačních technologií, spotřební elektroniky a digitální zábavy. A to nejen v rámci veletržních expozic, ale také mnoha desítek specializovaných projektů, zaměřených odborně (Invex) i pro laiky (Digitex). Jak je již zvykem, první dva dny budou vyhrazeny odborníkům, pro širokou veřejnost jsou pak veletrhy přístupné od čtvrtka do soboty. Navíc na pátek a sobotu je připraveno i zvýhodněné rodinné vstupné.

Pro každého se něco najde

Veletrhy Invex a Digitex jsou letos více než kdykoli v minulosti zaměřené cíleně na několik specifických skupin návštěvníků, jimž je přizpůsoben i program řady doprovodných akcí, projektů, přednášek a seminářů. Úterý je věnováno představitelům státní správy a samosprávy (začíná konference pod názvem E-vize krajů, měst a obcí), středa IT odborníkům a podnikatelům (ERP Fórum, Franchise Meeting Point a řada dalších), čtvrtek zástupcům prodejního řetězce ze sféry IT a spotřební elektroniky, páteční konference budou věnovány veřejnému sektoru z oblasti školství a zdravotnictví, a sobota potom hlavně široké veřejnosti – například oblíbená Mobility Hall se zaměří na poradenství v oblastech mobilní telefon a hudba, mobilní telefon a fotografie či mobilní telefon a mobilní kancelář.

Na své si tak bude moci přijít prakticky každý, kromě tradičního obsahu Invexu je letos program zaměřen více i na podnikatele mimo oblast ICT a v rámci veletrhu Digitex i na celé rodiny. Všech pět veletržních dnů bude navíc obohaceno řadou konferencí, přednášek a nejrůznějších akcí. V rámci slavnostního zahajovacího galavečera proběhne 23. 10. také vyhlášení výsledků ankety o Osobnost roku české informatiky a telekomunikací 2007.

Na Invex za odborností, na Digitex za zábavou

Pro odborné návštěvníky Invexu bude podobně jako v minulých letech hrát důležitou roli pavilon V, zaměřený mimo jiné na komplexní řešení, systémovou integraci a informační bezpečnost. Nejsilnější nabídku přinášejí vystavovatelé z oboru podnikových informačních systémů, chybět však nebude ani prezentace Ministerstva vnitra nebo konferenční program na téma informační bezpečnosti Svět IT Security. Nově se naopak uskuteční již zmíněné ERP Fórum, v rámci něhož se představí nejvýznamnější hráči na poli podnikových informačních systémů. Dalším novým projektem je též Future Park, jehož smyslem je přiblížit atraktivní formou aplikace IT ve vědě a strojírenství. Za pozornost bude stát i úterní mezinárodní konference Invex Inside ICT Summit o budoucnosti informatiky v ČR a ČR v informatice. Summit si klade za cíl odpovědět na řadu otázek včetně té, zda je informatika v ČR opravdu tak důležitá, jak si lidé uvnitř oboru myslí. K bohatému konferenčnímu programu bude dále patřit například akce Fórum elektronické komunikace 2007 či Milníky digitální televize. Také telekomunikace, telekomunikační hardware a mobilní řešení v pavilonu G1 se stanou jedním z důležitých námětů letošního veletrhu Invex.

Spotřebitelsky laděnému Digitexu bude vévodit téma High-Definition, prezentované především unikátními projekty HD Live! a Technologie & Design. Samozřejmě zde nebudou chybět ani další oblasti spotřební elektroniky, od komplexního řešení digitální domácnosti, přes digitální fotoaparáty, kamery, tiskárny, notebooky, velké obrazovky s vysokým rozlišením, mobilní telefony, GPS navigace, všechny myslitelné podoby audio a video zařízení, až třeba po oblast digitální zábavy. Zájemci takřka na každém kroku spatří technologie pro HDTV, optické disky třetí generace Blu-ray či HD DVD a samozřejmě potřebná přehrávací zařízení včetně těch kombinovaných. Kromě nabídky dvou herních pavilonů proběhne v rámci Digitexu také tradiční Mistrovství České republiky v počítačových hrách, dále bude připraven projekt Game Life pro herní nadšence a řada dalších vzdělávacích tématických doprovodných programů.

Detailní rozpis všech akcí je možné nalézt na stánkách www.invex.cz v sekci Conferences&Events, podrobné zpravodajství pak ve speciálu Computerworldu na adrese invex.cw.cz

 

Autor článku