Hlavní navigace

Caesar IV - strategický nářez

29. 8. 2005

Sdílet

Pamatujete skvělou strategickou sérii Caesar? Pokud na ni nedáte dopustit, začněte se pomalu připravovat na útok chystaného čtvrtého dílu. Celá římská říše čeká na vaše strategická rozhodnutí a César už je k smrti unaven.

Také máte krásné vzpomínky na strategickou sérii Caesar? V tom případě vás potěší chystaná novinka od vývojářského týmu Tilted Mill Entertainment, který nechystá nic menšího než budovatelsko-ekonomickou historickou strategii Caesar IV, jejíž vydání je plánováno na podzim příštího roku. Již nyní je však k dispozici několika zajímavých informací, které fanoušky tohoto žánru příjemně navnadí.

Caesar IV vás opět zavede do římské říše, kde se dostatečně vyřádíte se správou měst i celých oblastí. Na začátku příběhové singleplayerové kampaně zakotvíte jako guvernér v nově založené provincii, o jejíž prosperitu se budete muset starat. Vystavíte rozsáhlé hlavní město, vybudujete fungující obchodní síť a zajistíte blahobyt i bezpečí vašich poddaných. Bude-li se vám dařit, odvedete větší dávky Římu a vaše postavení vzroste. Stoupnete na říšském politickém žebříčku a získáte nové, mnohem obtížnější úkoly po celém starověkém světě. Zavítáte na Sicílii, do Španělska, Británie, Německa, Rumunska, Řecka, Egypta a dalších oblastí. A kdo ví, možná jednou vystřídáte samotného Césara.

Nové pokračování slavné strategické série poběží kompletně ve 3D a nabídne tak slušné grafické zpracování. U tohoto typu hry pochopitelně nejsou důležité žádné vizuální orgie, ale spíše propracovaná strategická stránka a hratelnost. Při stavbě budete vybírat ze zhruba stovky budov a dalších objektů, čeká vás obchodování s třicítkou různých surovin a další klasické prvky. Ku pomoci vám budou rádcové a necelá stovka unikátních postav, kteří se budou vyjadřovat ke všemu ve vaší provincii. Krom kariéry si vyzkoušíte i samostatné scénáře nebo volnou hru, kde vás nikdo neotráví obtížnými úkoly. Caesar IV zkrátka vypadá zatraceně dobře, ale jeho skutečné kvality ukáže až čas.

Autor článku