Hlavní navigace

Call of Juarez

17. 12. 2006

Sdílet

Počítačových her z prostředí Divokého západu není mnoho, a ty opravdu kvalitní by spočítal na prstech jedné ruky i hodně nešikovný dřevorubec. Drsné atmosféru tohoto prostředí ochutnáte v akční střílečce Call of Juarez.

Střílečka Call of Juarez sice není titulem dokonalým a vyloženě „áčkovým“, ale na hru za pár stovek je počinem hodně kvalitním. Hráč se tu chopí střídavě ovládání poloindiána Billyho, který je falešně obviněn z vraždy svých rodičů, a reverenda Raye prahnoucího po spravedlnosti. Valnou část hry tak Billy prchá před zákonem, a reverend naopak narudlého chlapíka pronásleduje. Postupem hry se samozřejmě děj několikrát zajímavě posune, ale jak to celé dopadne vám samozřejmě prozrazovat nebudeme.



Alfou a omegou hry je právě střídání dvou postav, respektive dvě poměrně odlišná pojetí. Při ovládání Billyho dost často budete hledat nejbezpečnější cestu kolem nepřátel, plížit se nebo různě poskakovat po bednách a jiných objektech. Ruku na srdce, je to tak trochu nuda, i když časem se zábavnost vylepší. Naopak za řízného reverenda si příliš taktiky neužijete, jelikož tenhle chlapík se řídí klasickou biblickou poučkou „Ty do mě kamenem, já do tebe olovem“. Kazatel je opravdu hrdina akční first-person střílečky, k čemuž mu dopomáhá i poměrně zajímavý arzenál palných zbraní.



Graficky je hra na dost slušné úrovni. Sice se nemůže tak úplně měřit se špičkovými tituly, ale i tak je vylepšený engine použitý už ve sci-fi střílečce Chrome slušným základem, díky němuž hra vypadá opravdu hezky. Call of Juarez je opravdu solidním titulem, zvláště vzhledem k příjemné ceně. A na své si přijdou i příznivci multiplayerových přestřelek, pro které autoři připravili hned několik herních režimů.



Hodnocení: 7,2
Výrobce: Techland
Vydavatel: Ubisoft
Distributor pro ČR: Cenega Czech
Lokalizace: titulky
Cena: 499 Kč
Multiplayer: ano



Hru si můžete zakoupit na serveru Hry.sw.cz za cenu 376 Kč s DPH.